Δε. Απρ 22nd, 2024

Φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα κυκλοφόρησε με πρωτοσέλιδο τίτλο: «Τι Αθήνα, τι Αφρίν»!

Κοινοποίηση ειδήσεων

Ένα απίστευτα προκλητικό πρωτοσέλιδο παρουσίασε η φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα Gunes, η οποία παρουσιάζει την Αθήνα ως… άντρο τρομοκρατών, παρομοιάζοντας την με το Αφρίν!

 «Τι Αφρίν, τι Αθήνα»  αναφέρει το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της Gunes που σχολιάζει με αυτόν τον προκλητικό τρόπο την άρνηση της Ελλάδας να εκδώσει στην Τουρκία τους 9 συλληφθέντες σε Καλλιθέα και Νέο Κόσμο τον περασμένο Νοέμβριο όσο και τους οκτώ αξιωματικούς που κατηγορούνται για συμμετοχή στο πραξικόπημα κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στο δημοσίευμα, η Ελλάδα περιγράφεται ως εκπαιδευτικό κέντρο και σταυροδρόμι για τις τρομοκρατικές οργανώσεις της Ευρώπης.

Το θέμα βέβαια δεν είναι τόσο το τι έγραψε μια, δυό ή περισσότερες εφημερίδες (έτσι κι αλλιώς ο τουρκικός τύπος βρίθει από τέτοια δημοσιεύματα), αλλά το γεγονός ότι στην Τουρκία η οποία ειδικά μετά το πραξικόπημα λειτουργεί κάτω από καθεστώς πλήρους λογοκρισίας επικρατεί ατμόσφαιρα κλιμάκωσης στην ένταση Άγκυρας-Αθήνας, κάτι που πιθανώς προμηνύει και άλλα χειρότερα στο άμεσο μέλλον…

Δείτε το επίμαχο πρωτοσέλιδο:

Pronews.gr