Τρ. Μαρ 5th, 2024

ΕΠΟ: Άδικη και σκληρή η εισήγηση Χουμπελ για Grexit στο ποδόσφαιρο (video)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Υπό τη σκιά ενός ενδεχόμενου Grexit στο ελληνικό ποδόσφαιρο συνεδρίασε το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ και χαρακτήρισε άδικη και σκληρή την εισήγηση Χούμπελ.

Ο πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Βαγγέλης Γραμμένος ενημερώνει για τις επαφές που είχε με τον πρόεδρο της επιτροπής παρακολούθησης της FIFA Χέρμπερτ Χούμπελ ο οποίος εισηγήθηκε την έξοδο του ελληνικού ποδοσφαίρου από τις διεθνείς ομοσπονδίες.

Ο Χέρμπερτ Χούμπελ, στην έκθεσή του προς τη FIFA, εισηγείται αποκλεισμό του ελληνικού ποδοσφαίρου από τις διεθνείς διοργανώσεις, χωρίς αναστολή ή περίοδο χάριτος και όχι μόνο για τους συλλόγους μα και για τις Εθνικές ομάδες.

Προφανώς, ο Χούμπελ δεν έμεινε ικανοποιημένος από το πλάνο και τις δράσεις που του εξήγγειλε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, αφού από την τοποθέτησή του στην Αθήνα, στη συνέντευξη Τύπου που είχε παραχωρήσει επί τούτω, αναφέρθηκε με σαφήνεια σε μέτρα που έπρεπε ήδη να είχαν ληφθεί.

«Η τωρινή κατάσταση δεν επιτρέπει στην ΕΠΟ να εγγυηθεί την ομαλή διεξαγωγή των εθνικών διοργανώσεων», αναφέρεται σε σημείο της έκθεσής του. Τι περιγράφει ως «τωρινή κατάσταση»; Την είσοδο του Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας με όπλο, την απόφαση της κυβέρνησης για διακοπή του πρωταθλήματος, τη μεγάλη καθυστέρηση στην ανακοίνωση των δικαστικών αποφάσεων και στις παρατηρήσεις της Επιτροπής Παρακολούθησης προς την Ομοσπονδία, οι οποίες δεν εισακούστηκαν αφού δεν υλοποιήθηκαν.

Η έκθεση-εισήγηση Χούμπελ θα παραληφθεί από την Επιτροπή Ομοσπονδιών-Μελών και θα συζητηθεί το προσεχή Μάιο, ενδεχομένως και Ιούνιο, που σημαίνει ότι υπάρχει το χρονικό περιθώριο για να αλλάξουν κάποια από τα κακώς κείμενα, αλλά σε κάθε περίπτωση ο χρόνος έχει λιγοστέψει για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

ΝΔ: Να μην πληρώσουν οι ομάδες μεμονωμένα επεισόδια

Τα τεκταινόμενα στο ποδόσφαιρο σχολίασε η εκπρόσωπος της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη σημειώνοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει η Εθνική Ομάδα να αποκλειστεί από τις εθνικές διοργανώσεις. Η εξέλιξη βαρύνει την κυβέρνηση αφού τίποτε δεν την εμπόδισε τα τελευταία τρία χρόνια να κάνει την εξυγίανση. Είπε ακόμη ότι η Εθνική και οι μεγάλες ομάδες δεν πρέπει να πληρώσουν μεμονωμένα περιστατικά.

Πηγή: ΕΡΤ ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΤΑΤΣΗΣ