Πε. Μάι 23rd, 2024

H Κυριακή του Ασώτου στον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Κορίνθου (φωτο)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Τον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος χθες Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου 2019, στον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Κορίνθου.

Λίγο πριν την απόλυση της Θ. Λειτουργίας ο Σεβ. Μητροπολίτης μας μίλησε για την κατανυκτική περίοδο του Τριωδίου, την οποία οι Άγιοι Πατέρες της Εκκλησίας μας διαμόρφωσαν με τέτοιο τρόπο, ώστε κάθε Κυριακή να θέτουμε και έναν νέο στόχο προς καθαρισμό της ψυχής και του σώματος μας και οι άνθρωποι αξίως να φθάσουμε να προσκυνήσουμε τα Άχραντα Πάθη και την Αγία Ανάσταση του Κυρίου μας αλλά και εκκινώντας εκ του «μηδενός» να φθάσουν στην επιζητούμενη κατά χάρη θέωση.

Επίσης, ανέλυσε την Ευαγγελική περικοπή «Του Ασώτου», τονίζοντας ότι ο Θεός πάντοτε θα είναι «εκεί» και θα μας περιμένει να επιστρέψουμε από τις αμαρτίες μας. Οι πόρτες του Παραδείσου είναι πάντα ανοικτές για αυτούς που δια της ειλικρινούς μετανοίας προσέρχονται στο Ι. Μυστήριο της Εξομολογήσεως, ώστε με αυτόν τον τρόπο να ενδυθούν «καθαρά ρούχα» και να Κοινωνήσουν τον «Μόσχο τον Σιτευτό», δηλαδή, τον Θυσιαζόμενο Χριστό υπέρ της του κόσμου ζωής και σωτηρίας.