Κυ. Μαρ 3rd, 2024

«Προσφέρουμε μαλλιά, χαρίζουμε χαμόγελα»: Η αξιέπαινη πρωτοβουλία «HAIR for HELΡ»

Κοινοποίηση ειδήσεων

Ευτυχώς υπάρχουν ακόμη επιχειρηματίες, που είναι πάνω από όλα άνθρωποι και που σημαντικό τους κίνητρο είναι σπουδαία έργα κοινωνικής αλληλεγγύης και φιλανθρωπικής δράσης!

Λαμπερά παραδείγματα μιας τέτοιας (περίπτωσης- εξαίρεσης) αποτελούν οι δραστήριοι ιδιοκτήτες του ομίλου Kord Group, Βασιλική Κορδερά και Βαρδής Κορδεράς με την Πρωτοβουλία τους «HAIR for HELP», που είναι μια διαδικασία στήριξης σε συνανθρώπους μας που πάσχουν από καρκίνο ή αλωπεκία και αποδεδειγμένα δε μπορούν να καλύψουν το κόστος αγοράς περούκας αποκατάστασης.

 

(H κα Παπαγεωργίου με τους ιδιοκτήτες του Ομίλου Kord Group Βασιλική Κορδερά και Βαρδή Κορδερά)

Η κίνηση «HAIR for HELP» ενθαρρύνει εθελοντές να προσφέρουν τα μαλλιά τους, προκειμένου να κατασκευαστούν περούκες παθήσεων οι οποίες στη συνέχεια παρέχονται, χωρίς οικονομική επιβάρυνση, σε άπορους ογκολογικούς ασθενείς και πάσχοντες από αλωπεκία.

Όπως διαβάσαμε και στο sissysworld, η πρωτοβουλία αυτή της Bergmann Kord ξεκίνησε το 2011 και σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού «Άλμα Ζωής» και τοπικούς συλλόγους Καρκινοπαθών ανά την Ελλάδα, συνεχίζει δυναμικά σημειώνοντας εντυπωσιακή πρόοδο, καθώς τροφοδοτείται από την αξιοθαύμαστη ανταπόκριση του κόσμου!

Έτσι τα τελευταία χρόνια η πρωτοβουλία μετατράπηκε σε «Κίνηση» αφού δεκάδες άνθρωποι φθάνουν στην κλινική της Bergmann Kord προκειμένου να χαρίσουν τα μαλλιά τους για να στηρίξουν την πρωτοβουλία «HAIR for HELΡ», με το σύνθημα «Προσφέρουμε μαλλιά, χαρίζουμε χαμόγελα».

Η μόνη προϋπόθεση είναι να έχουν τα μαλλιά των εθελοντών μήκος τουλάχιστον είκοσι εκατοστά και να μην έχουν υποστεί χημική επεξεργασία. Εφόσον τηρούνται αυτές οι προϋποθέσεις κόβονται, συλλέγονται και φυλάσσονται μέχρι να κατασκευαστούν οι περούκες, σύμφωνα με τα διεθνή πρωτόκολλα επεξεργασίας.

Pronews.gr