Δε. Ιούν 17th, 2024

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Κοινοποίηση ειδήσεων

Με την αρμόζουσα Εκκλησιαστική ευπρέπεια προς το Θεομητορικό Πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου της «Πεφανερωμένης» και με μεγάλη συρροή ευσεβούς εκκλησιάσματος σε όλους τους πανηγυρίζοντες Ι. Ναούς και τις πανηγυρίζουσες Ι. Μονές της Μητροπολιτικής μας Επαρχίας εορτάστηκε κι εφέτος η Απόδοση της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ι. Μητρόπολή μας.

Ιδιαιτέρως την Τετάρτη, 22 Αυγούστου 2018, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου, τελέστηκε ο Μέγας  Εσπερινός στην πανηγυρίζουσα Ι. Μονή Παναγίας Φανερωμένης Χιλιομοδίου.

Ομιλητής ήταν ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος, Ιεροκήρυξ της Ι. Μητροπόλεως μας, ο οποίος αναφερθείς στο Πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου ετόνισε το διπλό έργο που επιτελεί Αυτή ως μεσιτεύουσα υπέρ των πιστών και ως προτρέπουσα τους πιστούς να υπακούουν στις εντολές του Χριστού.    

Την επομένη, Πέμπτη 23 Αυγούστου 2018, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος τέλεσε την Θ. Λειτουργία στον Πανηγυρίζοντα αρχαιοπρεπή Ι. Ναό Παναγίας Φανερωμένης Υψηλών Αλωνίων Ξυλοκάστρου, κατά την διάρκεια της οποίας ομίλησε επίκαιρα ο Ιεροκήρυξ της Ι. Μητροπόλεως μας Αρχιμ.  π. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος.

Τόσο μετά το τέλος του Εσπερινού στο Μοναστήρι της Φανερωμένης στο Χιλιομόδι  όσο και μετά την ολοκλήρωση της Θ. Λειτουργίας στο Ξυλόκαστρο  ο σεπτός Ποιμενάρχης μας ευχήθηκε στους πολυπληθείς ευλαβείς προσκυνητές, όπως η Παναγία να είναι σκέπη και βοηθός για τον καθένα ξεχωριστά και για την Πατρίδα μας ιδιαιτέρως.