Πε. Σεπ 28th, 2023

Η πρόταση του Σωματείου του Σωματείου Εργαζομένων στην Ενέργεια των Νομών Πελοποννήσου

Κοινοποίηση ειδήσεων

Στη σύσκεψη που έγινε μεταξύ του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας και των σωματείων του χώρου του Ενεργειακού Κέντρου Μεγαλόπολης, μετά τη διενέργεια της εργατικής διαφοράς για τη μη καταβολή ολόκληρου του δώρου Χριστουγέννων, καταθέσαμε την ακόλουθη πρόταση προς δημοσίευση:

«Το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας και τα σωματεία του χώρου της ΔΕΗ στη σημερινή σύσκεψη 17/1/2018 ομόφωνα αποφασίζουν:

Διακηρύσσουμε ότι όχι μόνο είναι αδιαπραγμάτευτο το ποσό του μισθού που μέχρι τώρα υπογράφουν σύμβαση οι οκταμηνίτες αλλά παλεύουμε και να αυξηθεί.

Δεν διαπραγματευόμαστε τα κατεκτημένα δικαιώματά μας Δώρο Χριστουγέννων, Δώρο Πάσχα, επίδομα αδείας.

Θεωρούμε απαράδεκτη και υπονομευτική τη στάση του προέδρου της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ και της ηγεσίας της ΕΤΕ – ΔΕΗ που ταυτιζόμενη με τη εργοδοσία- διοίκηση της ΔΕΗ καρατομούν κατεκτημένα δικαιώματά μας (δώρα, επιδόματα αδείας, κλπ).

Ακόμα και η Επιθεώρηση Εργασία προφορικά και έγκριτοι νομικοί στηρίζουν ότι δικαιούνται ολόκληρο το δώρο Χριστουγέννων οι εργαζόμενοι με οκτάμηνη σύμβαση.»

Την παραπάνω πρόταση κανείς άλλος δεν την στήριξε παρά μόνο το Σωματείο Ενέργειας και οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας.

Καλούμε τους εργαζόμενους του χώρου να γυρίσουν την πλάτη τους στις συνδικαλιστικές ηγεσίες που στηρίζουν τις αποφάσεις της διοίκησης της ΔΕΗ Α.Ε. και θεωρούν ότι με τις αυξήσεις ψίχουλα θα αναπληρώσουν το δώρο Χριστουγέννων, Πάσχα και επιδόματος αδείας.

Να κατανοήσουν ότι χωρίς την κινητοποίηση των ίδιων των εργαζόμενων σε συσπείρωση με το ταξικό σωματείο της ενέργειας δεν θα είχαν υπάρξει αυτές οι εξελίξεις. Η οργάνωσή μας είναι η δύναμή μας.

Συνεχίζουμε ενωμένοι όλοι οι εργαζόμενοι στο χώρο (τακτικό προσωπικό, συμβασιούχοι και εργολαβικοί) τις στάσεις εργασίας έως τη Δευτέρα και διεκδικούμε:

  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους
  • Δεν διαπραγματευόμαστε τα κεκτημένα δικαιώματά μας.
  • Αναπλήρωση των απωλειών για όλους τους εργαζόμενους.
  • Ενέργεια κοινωνικό  αγαθό και όχι εμπόρευμα.

 

 

ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ Σ.Ε.Ε.Ν.Π. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΤΗΣ ΔΕΗ.

 

Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε :

  Την άμεση καταβολή του υπόλοιπου δώρου Χριστουγέννων.

   Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Στις προσλήψεις που θα γίνουν να μπορούν να λάβουν μέρος και οι συμβασιούχοι που έχουν ξεπεράσει το όριο ηλικίας αλλά έχουν αφιερώσει την εργασιακή ζωή τους στα 8μηνα.

 Την ένταξη των συμβασιούχων στην Συλλογική Σύμβαση της ΓΕΝΟΠ με 751 κατώτατο μισθό συν τα επιδόματα με ολόκληρα τα δώρα που θα λύνει όλα τα μισθολογικά ζητήματα και δεν θα αφήνει περιθώρια παρερμηνειών.

Την άμεση καταβολή των αναδρομικών για τους εργαζόμενους με πάνω από 3600 ένσημα  που δικαιούνταν τόσα χρόνια 17 ημέρες αδείας και η ΔΕΗ τους χορηγούσε 13, υποχρεώνοντας τους να δουλεύουν τόσα χρόνια (από το 2002) 4 ημέρες παραπάνω χωρίς την ανάλογη πληρωμή τους (4 ημερομίσθια επί δυο).

Την άμεση καταβολή των αναδρομικών για την προσαύξηση του 30% που  τόσα χρόνια δεν κατέβαλε κατά την έκτη ημέρα εργασίας.

Την άμεση καταβολή των αναδρομικών για την μη καταβολή του ανθυγιεινού επιδόματος από το 2012 σύμφωνα και με την απόφαση του Αρείου Πάγου.

Την επαναφορά των συμβάσεων των οδηγών ως οδηγούς τεχνίτες Τ5 και όχι ως οδηγούς με κάρτα ψηφιακού ταχογράφου όπως έκανε η ΔΕΗ από το 2012 με αποτέλεσμα να πέσουν μια μισθολογική κλίμακα.