Πα. Σεπ 22nd, 2023

Ιστορική υπογραφή στο δήμο Σικυωνίων για τη μετατροπή των διατηρητέων αποθηκών ΑΣΟ σε Πολυχώρο Πολιτισμού και Εκδηλώσεων

Κοινοποίηση ειδήσεων

Υπογράφηκε η σύμβαση του έργου: «Αποκατάστασης Διατηρητέων Κτιρίων Συγκροτήματος Αποθηκών Α.Σ.Ο. και Αλλαγή Χρήσης».

Πρόκειται για την επιτυχή κατάληξη των μεθοδικών προσπαθειών της παρούσας δημοτικής αρχής, η οποία από την αρχή της θητείας της έθεσε στο κέντρο των προτεραιοτήτων της την ανάδειξη του δήμου Σικυωνίων σε σημείο αναφοράς για  τις τέχνες, τον πολιτισμό και την ιστορία.

Μετά από μία μακριά και επίπονη διαδρομή που ξεκίνησε το 2011 και περιελάμβανε εκτεταμένες συζητήσεις, διαβούλευση, προγραμματισμό, εκπόνηση των απαιτούμενων μελετών από την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου και το Γραφείο Προγραμματισμού, ωρίμανσή τους και ένταξη του έργου σε πρόγραμμα χρηματοδότησης, σήμερα ο δήμαρχος Σικυωνίων, Σπύρος Σταματόπουλος, με φανερή χαρά υπέγραψε τη σύμβαση του έργου.

Το συγκρότημα των διατηρητέων κτιρίων ΑΣΟ στο Ο.Τ. 88, έκτασης 4,2 στρεμμάτων στην καρδιά του Κιάτου πολύ σύντομα θα μεταμορφωθεί σε μια μικρογραφία του «Μύλου» της Θεσσαλονίκης, έναν πολυχώρο πολιτισμού και εκδηλώσεων που θα καταστήσει το Κιάτο τουριστικό και πολιτιστικό κέντρο της παραλιακής Κορινθίας αλλά και γενικότερα της βορειοανατολικής Πελοποννήσου. Οι χώροι των παλιών σταφιδεργοστασίων με το ειδικό ιστορικό βάρος που φέρουν και χωρίς να χάσουν την ξεχωριστή πολιτιστική τους ταυτότητα, με προσεγμένες και ακριβείς παρεμβάσεις θα υποδεχθούν χώρους πολιτισμού, νεότητας, συνεδρίων, μουσείου, αιθουσών εκδηλώσεων με στόχο αφ’ ενός την προαγωγή του πολιτισμού και αφ’ ετέρου την προσέλκυση επισκεπτών.