Πα. Απρ 19th, 2024

Καλαμάτα: Ξεκινούν οι διακοπές νερού λόγω οφειλών

Κοινοποίηση ειδήσεων

Μέχρι σήμερα δεν έχουν γίνει διακοπές νερού λόγω οφειλών, ξεκαθάρισε χθες ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Καλαμάτας, Δημήτρης Βεργόπουλος.

Ωστόσο, συμπλήρωσε ότι, έπειτα από την τόσο ενδελεχή και εντατική έρευνα και ενημέρωση που έχει γίνει, για οφειλές που ξεπερνούν τα 1.000 ευρώ, όπερ σημαίνει ότι ένας καταναλωτής δεν έχει πληρώσει για πέντε ή έξι χρόνια, σταδιακά θα ξεκινήσουν οι διακοπές του νερού. Διακοπές που, όπως ξεκαθάρισε, θα συνοδευτούν με άμεση ρύθμιση χρεών, όταν ο καταναλωτής που χρωστά φθάσει στη ΔΕΥΑΚ. Έτσι εντός της ίδιας μέρας θα επανατοποθετείται το υδρόμετρο που έχει αφαιρεθεί.

Όπως σημείωσε ο κ. Βεργόπουλος, αυτό πρέπει να γίνει, γιατί δεν μπορεί να αγνοηθεί ότι στα 45.000 υδρόμετρα που έχουν τοποθετηθεί στο Δήμο Καλαμάτας, πάνω από 42.000 καταναλωτές πληρώνουν κανονικά το νερό.

Οι υπόλοιποι ανήκουν σε αυτούς που δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν, κι αυτές τις περιπτώσεις τις εξετάζει η υπηρεσία, όμως υπάρχει και η κατηγορία εκείνων των «στρατηγικά κακοπληρωτών», που πρέπει να αντιμετωπιστούν για να υπάρξει ισοκατανομή των βαρών στους συμπολίτες.

Πηγή: tharrosnews.gr