Τε. Δεκ 6th, 2023

Καλαμάτα: Σεμινάρια αντισεισμικής προστασίας

Κοινοποίηση ειδήσεων

Εκδήλωση με θέμα: «Πολιτική Προστασία – Διαχείριση Φυσικών Καταστροφών», διοργανώνουν σήμερα στις 7 το απόγευμα στο αμφιθέατρο «Θόδωρος Αγγελόπουλος» στην Καλαμάτα,

ο Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π.), ο Δήμος Καλαμάτας, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας και οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Μεσσηνίας.  Εξάλλου, αύριο θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια με θέμα την αντισεισμική προστασία σχολικών μονάδων και παιδικών σταθμών.

Ο Δήμαρχος μιλώντας για τη συγκεκριμένη δράση, αναφέρθηκε στο ιστορικό των σεισμών του 1986 και των καταστροφών που αυτοί επέφεραν, τονίζοντας πως «η περιοχή μας είναι σεισμογενής, ο σεισμός θα ξανάρθει, όπως όλα τα φυσικά φαινόμενα, γι’ αυτό πρέπει να προετοιμαζόμαστε. Όχι μόνο σε θεωρητικό επίπεδο – να έχουμε ένα σχέδιο αντιμετώπισης σεισμού στο ντουλάπι ή να κάνουμε κάποιες ενέργειες για το θεαθήναι – αλλά πρέπει ουσιαστικά να εκπαιδεύουμε πρώτα απ’ όλα τα παιδιά μας και τους δασκάλους, φυσικά, για το τι πρέπει να κάνουν όταν συμβεί το φαινόμενο του σεισμού. Πρέπει να γίνονται ασκήσεις γι’ αυτό».

ert.gr