Πε. Μάι 30th, 2024

Korinthian Foods: Επένδυση 7 εκατ. ευρώ σε νέα, υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής γευμάτων στον Σολομό Κορινθίας

Κοινοποίηση ειδήσεων

KorinthianFoods: Επένδυση 7 εκατ. ευρώ σε νέα, υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής γευμάτων στον Σολομό Κορινθίας.

  • Δυναμικότητα παραγωγής 90.000 τεμαχίων έτοιμων γευμάτων την ημέρα
  • Μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος κατά 20%, μέσω της εξοικονόμησης ενέργειας

Κορινθία, 10Απριλίου, 2024 – Μία νέα υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής γευμάτων κατασκευάζει στον Σολομό Κορινθίας η Korinthian Foods, η μεγαλύτερη περιφερειακή ελληνική εταιρεία βιομηχανικής εστίασης που προσφέρει αξιόπιστες λύσεις σε τροφοδοσία, προμήθειες και μαζική σίτιση. Η νέα μονάδα θα αυξήσει κατά έξιφορές την ημερήσια παραγωγική ικανότητα της εταιρείας, επιτρέποντάς της να ανταποκριθεί με αποτελεσματικότητα στην αυξανόμενη ζήτηση για τα προϊόντα της, επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα ποιοτική αναβάθμιση.

Ο Ηλίας Κακογιάννης, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Korinthian Foods δήλωσεσχετικά: «Η σημαντική αυτή επένδυση, συνολικού ύψους άνω των 7 εκατ. ευρώ, σηματοδοτεί την επιτυχημένη ολοκλήρωση δύο δεκαετιών λειτουργίας μας και εντάσσεται στην μακρόπνοη αναπτυξιακή στρατηγική της KorinthianFoods, καθώς θαμαςεπιτρέψει να διευρύνουμε το αποτύπωμά μαςστην ελληνική αγορά και νααξιοποιήσουμε ευκαιρίες εισόδου σε νέες αγορές, όπως αυτή του τουρισμού».

Σήμερα η KorinthianFoods παράγει και διανέμει 15.000 έτοιμα γεύματα ημερησίως, καλύπτοντας τις διατροφικές ανάγκες μεγάλων οργανισμών, όπως εκπαιδευτικά ιδρύματα και σχολικές μονάδες, φορείς Κεντρικής Διοίκησης, νοσοκομεία, δομές φιλοξενίας προσφύγων κ.ά.Επίσης, συνεργάζεται με πολλούς Δήμους και Περιφέρειες ανά την Ελλάδα για την προμήθεια τροφίμων και πρώτων υλών προς Κοινωνικά Παντοπωλεία και βρεφονηπιακούς σταθμούς, ενώ επίσης συμμετέχει ως Ανάδοχος στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής Βοήθειας & Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας (ΤΕΒΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ποιοτική αναβάθμιση και ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας

Οι νέες βιομηχανικές εγκαταστάσεις που βρίσκονται σε ιδιόκτητο χώρο της εταιρείας στον Σολομό Κορινθίας, έκτασης 10.000τ.μ.,είναι συνολικού εμβαδού 3.600 τ.μ. και περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, ένα κεντρικό logisticscenterεμβαδού 1.100 τ.μ. και μια μονάδα παραγωγής επίσης 1.100 τ.μ., προσφέροντας έτσι την απαραίτητη υποδομή για την αποτελεσματική παραγωγή και διανομή των προϊόντων της Korinthian Foods. Συμπληρωματικά, διαθέτουν επιφάνεια γραφείων 800 τ.μ. για την ομαλή λειτουργία των διοικητικών λειτουργιών της εταιρείας, καθώς και ένα κτίριο μηχανολογικού εξοπλισμού επιφάνειας 600 τ.μ., το οποίο φιλοξενεί την απαραίτητη τεχνολογική υποδομή.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι %CE%9C%CE%B1%CE%BA%CE%AD%CF%84%CE%B1-%CE%BD%CE%AD%CE%B1%CF%82-%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%AC%CE%B4%CE%B1%CF%82-Korinthian-Foods-850x478.jpg

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της εταιρείας, οι κατασκευαστικές εργασίες και η εγκατάσταση του υπερσύγχρονου εξοπλισμού αναμένεται να ολοκληρωθούν τον Σεπτέμβριο του 2024 οπότε και θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία η παραγωγική μονάδα. Η νέα μονάδα θα δώσει τη δυνατότητα παραγωγής 90.000 τεμαχίων έτοιμων γευμάτων την ημέρα, εξαπλασιάζοντας την παρούσα παραγωγική ικανότητα. Η υπάρχουσα μονάδα θα παραμείνει εφεδρική και θα τίθεται σε λειτουργία εάν και εφόσον κριθεί απαραίτητο λόγω αυξημένης ζήτησης, αυξάνοντας τη δυνατότητα παραγωγής στις 105.000 μερίδες ημερησίως. Παράλληλα, πέραν του τμήματος παραγωγής, η νέα μονάδα θα διαθέτει υπερσύγχρονους και ασφαλείς χώρους αποθήκευσης των πρώτων υλών που αξιοποιούνται για την παραγωγή των γευμάτων,ενώ θα φιλοξενήσει και τα νέα γραφεία της Διοίκησης.

Η νέα μονάδα της KorinthianFoods αυτοματοποιεί την παραγωγική διαδικασία, διαθέτει πρότυπες τεχνολογίες Industry 4.0, όπως το IoT (internet of things) για συλλογή δεδομένων σε πραγματικό χρόνο και ανάλυση αυτών στην παραγωγή, με στόχο την αύξηση της αποδοτικότητας. Με τη λειτουργία της νέας μονάδας ενισχύεται σημαντικά ηανταγωνιστικότητα της εταιρείας, καθώς το ετήσιο όφελος από τον εκσυγχρονισμό της παραγωγής και της δομής κόστους εκτιμάται σε 15%-18%, ενώ εξοικονομούνται κόστη και από τη συντήρησή της. Παράλληλα, αναβαθμίζεται η ποιότητα του παρεχόμενου προϊόντος.

«Πράσινη» λειτουργία με μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος

Η νέα μονάδα της KorinthianFoods, ενσωματώνει αειφόρες πρακτικές διαχείρισης φυσικών πόρων που μειώνουν σημαντικά το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της λειτουργίας της.Παραμένοντας πιστή στη δέσμευσή της για βιώσιμη λειτουργία, αλλά και για να ενισχύσει την πράσινη ταυτότητά της, η KorinthianFoodsθα επεκτείνει ταφωτοβολταϊκά συστήματά της, ώστε να καλύπτουν σχεδόν το σύνολο των ενεργειακών αναγκών της νέας παραγωγικής μονάδας. Αυτή η «πράσινη» προσέγγιση αναμένεται να εξοικονομεί περί τις 630kWh ημερησίως, με αποτέλεσμα να επιτευχθεί μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της εταιρείας κατά 20%.

Περιφερειακή δύναμη στη σίτιση βιομηχανικής κλίμακας          Εκτός από την Κορινθία, η Korinthian Foods διαθέτει μια πλήρως εξοπλισμένη μονάδα παραγωγής στη θέση Κοκύλια, Κοκολάτα Αργοστολίου στην Κεφαλονιά. Επιπλέον, έχει επεκτείνει τη δραστηριότητά της και διατηρεί κέντρα αποθήκευσης και διανομής τροφίμων και ειδών βασικής υλικής συνδρομής σε διάφορα σημεία ανά την Ελλάδα. Ειδικότερα, διαθέτει πλήρως εξοπλισμένο αποθηκευτικό χώρο 1.000 τ.μ. στην Τρίπολη, ο οποίος λειτουργεί ως κέντρο αποθήκευσης και διανομής για την περιοχή της Πελοποννήσου και περιλαμβάνει ψυκτικούς θαλάμους. Για την εξυπηρέτηση των αναγκών διανομής στις Περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας, Ιονίων Νήσων και Ηπείρου η εταιρεία διαθέτει αποθηκευτικό χώρο 3.000 τ.μ. στη ΒΙ.ΠΕ. Πατρών, ενώ για τις ανάγκες αποθήκευσης και διανομής στην Περιφέρεια Κρήτης, λειτουργεί για λογαριασμό της εταιρείας μια πλήρως εξοπλισμένη και υπερσύγχρονη αποθήκη 1.600 τ.μ., στο Ηράκλειο.