Πα. Μαρ 1st, 2024

LIVE εικόνα από τα ελληνοτουρκικά σύνορα – Ένταση, επεισόδια και σκηνικά χάους (εικόνες – video)

Κοινοποίηση ειδήσεων

«Μπαρούτι» μυρίζει στα ελληνοτουρκικά σύνορα στις Καστανιές Έβρου, καθώς από το μεσημέρι της Παρασκευής (28/02)  πρόσφυγες  και  μετανάστες που έχουν συγκεντρωθεί στο συνοριακό σημείο διέλευσης  προσπαθούν με κάθε μέσο να σπάσουν τον κλοιό των ελληνικών αστυνομικών δυνάμεων και να περάσουν στη χώρα μας παρά τα έκτακτα περιοριστικά μέτρα. Σημειώνεται ότι καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας αυξημένες ήταν και οι προσφυγικές-μεταναστευτικές ροές στα νησιά του Αιγαίου.

Σφοδρά επεισόδια βρίσκονται σε εξέλιξη το πρωί του Σαββάτου στο μεθοριακό σταθμό των Καστανιών στον Έβρο. Οι συγκεντρωμένοι πετούν πέτρες και ό,τι βρουν μπροστά τους προς τις ελληνικές δυνάμεις, οι οποίες απαντούν με ρίψη δακρυγόνων.

Οι χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, που έχουν συρρεύσει από την Παρασκευή στην περιοχή και βρίσκονται στην τουρκική πλευρά, επιχειρούν για μια ακόμη φορά αυτή την ώρα να περάσουν στην Ελλάδα.

Δείτε LIVE εικόνα από την Αδριανούπολη:

Ο πετροπόλεμος συνεχίζεται, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις που από χθες το απόγευμα ενισχύονται συνεχώς στην ελληνοτουρκική μεθόριο προσπαθούν να απωθήσουν τους πρόσφυγες και μετανάστες ώστε να μην περάσουν στο ελληνικό έδαφος.

Δείτε LIVE εικόνα από τα ελληνοτουρκικά σύνορα: Ένταση, επεισόδια και σκηνικά χάους
1-43.jpg

Κάποιες προσπάθειες τη νύχτα ομάδων μεταναστών/προσφύγων να περάσουν στο ελληνικό έδαφος αναχαιτίστηκαν από τις δυνάμεις φρούρησης που σε μια περίπτωση έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών. Μεμονωμένα άτομα πάντως εθεάθησαν το πρωί να κινούνται πεζή σε χωράφια της ελληνικής πλευράς.

Με το φως της ημέρας έγιναν αντιληπτοί να κινούνται προς τα σύνορα εκατοντάδες μετανάστες-πρόσφυγες, και ανενόχλητοι από τις δυνάμεις ασφαλείας της γείτονος, να προσεγγίζουν, με μεταφορικά μέσα και πεζή, τα σύνορα του Έβρου για να καταλήξουν εγκλωβισμένοι πίσω από έναν συρμάτινο φράχτη ή να καθηλωθούν στην τουρκική όχθη του Έβρου.

Ο εντοπισμός τους από τις περιπόλους Ελλήνων συνοριοφυλάκων ανδρών της FRONTEX και στρατιωτικών με τη συνδρομή και ελικοπτέρων και στη διάρκεια της νύχτας με τη χρήση θερμικών καμερών από ξηράς και από τους αυξημένους ελέγχους του Λιμενικού Σώματος, στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Αλεξανδρούπολης, αποτρέπει την είσοδό τους.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας οι επίδοξοι «εισβολείς» παρέμεναν στην τουρκική πλευρά της συνοριογραμμής, εκτεθειμένοι στην ισχυρή βροχόπτωση που σημειώθηκε στον Έβρο.

66 πέρασαν τα σύνορα

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα, την Παρασκευή επιχείρησαν να περάσουν παράνομα τα σύνορα 4.000 μετανάστες, ενώ συνελήφθησαν 66 άτομα, τα οποία και κρατούνται από τις Αστυνομικές Αρχές.

Πηγή: newsbomb.gr