Κυ. Ιούν 23rd, 2024

Μεσσηνία: Ξέρουν τους διαρρήκτες αλλά φοβούνται να μιλήσουν – Απίστευτα πράγματα στη Θουρία!

Κοινοποίηση ειδήσεων

Αγανακτισμένοι, εμφανίζονται πολλοί κάτοικοι της Θουρίας στη Μεσσηνία, διαμαρτυρόμενοι για έξαρση κλοπών τον τελευταίο καιρό στη περιοχή τους. Περιγράφουν πως ιδιαίτερα από τον καινούργιο χρόνο και μετά…

με ιδιαίτερη επισήμανση τις ημέρες του Πάσχα, καθημερινά σημειώνονται κλοπές στις ιδιοκτησίες τους, ενώ πλέον φοβούνται να αφήσουν μόνα τα σπίτια τους! Κάτοικοι της περιοχής τονίζουν πως καθημερινά στην περιοχή σημειώνονται κρούσματα είτε κλοπής, είτε απόπειρας κλοπής, από τα οποία τα περισσότερα δεν καταγγέλλονται γιατί φοβούνται. Εξηγούν ότι σε πολλές περιπτώσεις δράστες είναι τσιγγάνοι, τους οποίους δεν καταγγέλλουν φοβούμενοι αντίποινα, καθώς τους βλέπουν συνεχώς μπροστά τους και… γνωρίζονται μεταξύ τους.

Εκ των πραγμάτων όμως, όταν ένα περιστατικό δεν καταγγέλλεται είναι αδύνατον η Αστυνομία να το γνωρίζει και να μπορέσει να λάβει τα μέτρα της ή να σχεδιάσει δράσεις. Όπως επίσης, είναι πραγματικότητα ο φόβος των κατοίκων, όταν βλέπουν να καταγγέλλουν τους δράστες και μετά από λίγη ώρα να τους βλέπουν και πάλι ελεύθερους.

Ιδιαίτερα τις ημέρες του Πάσχα, οι κάτοικοι που μίλησαν στην εφημερίδα «Θάρρος», είπαν ότι σημειώθηκαν απανωτά κρούσματα κλοπών. Δεν ήταν λίγοι που ακόμα και λίγο να έλειψαν από το σπίτι τους για να πάνε στην εκκλησία και επιστρέφοντας να το βρήκαν διαρρηγμένο.

Χαρακτηριστικά είπαν ότι ιδιαίτερα το βράδυ της Ανάστασης, οι περισσότερες οικογένειες, άφησαν πίσω κάποιον και δεν πήγαν όλοι στην εκκλησία. «Άμα λείπουμε, όταν γυρνάμε στο σπίτι, πρώτα κοιτάμε μην έχει παραβιασθεί ή είναι κανένας μέσα και μετά μπαίνουμε», είπε κάτοικος του χωριού. Σε κάποιες περιπτώσεις, κάτοικοι έχουν αντιληφθεί προσπάθεια παραβίασης του χώρου τους, ακόμα και σε ώρες που είναι μέσα.

Κάποιοι άλλοι, είναι ιδιαίτερα εξαγριωμένοι, απειλώντας να πάρουν το νόμο στα χέρια τους ή να φτιάξουν ομάδες περιφρούρησης για να αντιμετωπίσουν τα περιστατικά αυτά.

Πηγή: Newsit.gr, tharrosnews.gr