Τρ. Μαρ 5th, 2024

Μια στρατιά αστυνομικοί για να φυλάνε τα… συμβολαιογραφεία που κάνουν πλειστηριασμούς!

Κοινοποίηση ειδήσεων

Μετά την κατάργηση των φυσικών πλειστηριασμών και τη μεταφορά της έντασης στα συμβολαιογραφεία η ΕΛ.ΑΣ. παίρνει τα μέτρα της. 

Μετά και τα αλλεπάλληλα κρούσματα επιθέσεων σε συμβολαιογραφεία, η ΕΛ.ΑΣ. αποφάσισε να στήσει ασπίδα προστασίας γύρω από τα εν λόγω γραφεία, με αυξημένες περιπολίες των ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ. 

Σύμφωνα με την Καθημερινή, η απόφαση ελήφθη και η σχετική διαταγή εκδόθηκε από τον γενικό αστυνομικό διευθυνσή Αττικής στις 18 Ιανουαρίου, μετά την τελευταία επίθεση του Ρουβίκωνα σε συμβολαιογραφείο στην οδό Καποδιστρίου 18.

Η πρώτη από τις δύο διαταγές προβλέπει επιπλέον περιπολίες δικυκλιστών της ΔΙΑΣ σε Ακαδημίας, Βασιλίσσης Σοφίας, Πανεπιστημίου, Σταδίου, Αμαλίας, Γ΄ Σεπτεμβρίου κ.α. 

Η δεύτερη διαταγή απευθύνεται σε κατά τόπους τμήματα και υποδιευθύνσεις ασφαλείας ζητώντας τη διάθεση αστυνομικών με πολιτικά για την προστασία των συνολικά 18 συμβολαιογραφείων της Αττικής.

Κάθε ένα από αυτά τα γραφεία που διεξάγει ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς προβλέπεται, βάσει της διαταγής, να επιτηρείται από τέσσερις αστυνομικούς σε δύο βάρδιες: 7:00-15:00 και 15:00-22:00