Κυ. Μαρ 3rd, 2024

Ναύπλιο: Αναστολή στην κατάληψη της Σχολής

Κοινοποίηση ειδήσεων

ME πορεία στο κέντρο της πόλης και ένα θεατρικό δρώμενο οι φοιτητές της Σχολής Θεατρικών Σπουδών Ναυπλίου έκλεισαν , προς το παρόν, την κατάληψη στο κεντρικό κτίριο της Σχολής.

Οι φοιτητές ζητούν να μην εξομοιωθεί το πτυχίο του με αυτό ιδιωτικών σχολών η ΤΕΙ δραματικής τέχνης και απαιτούν περαιτέρω αναβάθμιση των σπουδών τους.
Όπως είπε στην ΕΡΤ Τρίπολης ο πρόεδρος του συλλόγου Γιάννης Κούκιος ΄΄από την πρόσφατη συνέλευση προέκυψαν δύο βασικά αιτήματα. Το πρώτο αφορά την εναντίωση στην ενοποίηση των πεδίων ΠΕ.32 και ΠΕ.18,41 στο πεδίο ΠΕ.91, πράξη που οδηγεί στην υποβάθμιση του πτυχίου θεατρικών σπουδών σε σχέση με το πτυχίο των ιδιωτικών δραματικών σχολών. Το δεύτερο βασίζεται στη διασφάλιση της διδακτικής επάρκειας, την οποία και δικαιούμαστε, χάρη στα επαρκή και πλήρως αναγνωρισμένα θεατροπαιδαγωγικά μαθήματα που αναγράφονται στον οδηγό σπουδών΄΄.
Οι φοιτητές του Ναυπλίου θα συμμετάσχουν στην προσεχή κινητοποίηση που θα γίνει στην Αθήνα και , όπως είπαν, η κατάληψη ανεστάλη για την διευκόλυνση του μεταπτυχιακού τμήματος της Σχολής.

Φωτο : Γιάννης Γαλανόπουλος

ert.gr