Κυ. Δεκ 10th, 2023

Πανηγυρικός εορτασμός της Παναγίας Παραμυθιάς και χειροτονία διακόνου από τον Σεβ. Μητροπολίτη Κορίνθου (εικόνες)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Με μεγαλοπρέπεια και ιεροπρέπεια πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου η Ι. Πανήγυρις της θαυματουργού εικόνος της Παναγίας της Παραμυθίας, το ακριβές αντίγραφο της οποίας βρίσκεται, από το περασμένο καλοκαίρι,στο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο της Αγίας Φωτεινής, εντός του περιβόλου του Επισκοπείου, στην Κόρινθο.

Οι πανηγυρικές εκδηλώσεις που ξεκίνησαν με Εσπερινό και Ιερό Ευχέλαιο το απόγευμα της Παρασκευής, 19 Ιανουαρίου 2018, συνεχίστηκαν με την χοροστασία του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Διονυσίου στον Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό το Σάββατο, 20 Ιανουαρίου 2018, στο ως άνω Ι. Παρεκκλήσιο, πλαισιουμένου υπό Ιερέων της πόλεως Κορίνθου.

Πριν την απόλυση της Ι. Ακολουθίας ο σεπτός Ποιμενάρχης Χειροθέτησε Αναγνώστες τους υποψήφιους προς Χειροτονία κ. Γεώργιο Μαρινάκη του Ευθυμίου και τον κ. Ευάγγελο Κυνηγάρη του Αθανασίου και ακολούθως αναφέρθηκε στις μεσιτείες της Υπεραγίας Θεοτόκου προς τον Κύριο μας Ιησού Χριστό,παραλληλίζοντας το θαύμα της Κανά με το θαύμα της εικόνος της Παναγίας της Παραμυθίας, που επιτελέστηκε στην Ι. Μονή Βατοπεδίου στο Άγιον Όρος. Επίσης, ανέσυρε από την μνήμη του την προ τριετίας Ι. Αποδημία του μαζί με Ιερείς και λαϊκούς της Ι. Μητροπόλεως μας στους Πανηγυρικούς Εορτασμούς της Παναγίας, στην Ι. Μονή Βατοπεδίου στο Άγιον Όρος, αλλά και τις προσωπικές του θαυμαστές εμπειρίες από τις επικλήσεις του στην Παναγία την Παραμυθία. Ολοκληρώνοντας ευχήθηκε η Υπεραγία Θεοτόκος να σκέπει και να καθοδήγει πάντοτε τους Χειροθετηθέντες αναγνώστες υποψηφίους κληρικούς.   

Την επομένη το πρωί, Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος τέλεσε Αρχιερατική Θ. Λειτουργία,κατά την διάρκεια της οποίας Χειροτόνησεις Διάκονο τον έγγαμο,κ.Γεώργιο Μαρινάκη του Ευθυμίου, καταγόμενο εκ του χωρίου Αγ. Βασίλειος Κορινθίας. Στην ομιλία του ανέλυσε την Αποστολική περικοπή και εξ αφορμής του νεαρού της ηλικίας του Αγ. Αποστόλου Τιμοθέου απευθύνθηκε προς τον νέο Διάκονο, επισημαίνοντας του ότι, μπορεί και αυτός να είναι μικρός στην ηλικία, με τις μεσιτείες όμως της Παναγίας της Παραμυθίας αγωνιζόμενος θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες και την τεράστια ευθύνη του Μεγάλου Αξιώματος της Ιερωσύνης.

Οι πανηγυρικές Εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής με Μεθέορτο Εσπερινό και Ι. Παράκληση στην Παναγία την Παραμυθία.