Σα. Απρ 20th, 2024

ΟΙ Δ΄ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΣΤΟΝ Ι. ΝΑΟ ΚΟΙΜ. ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΙΩΝΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ

Κοινοποίηση ειδήσεων

Στον Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ιωνίας (Συνοικισμού) Κορίνθου χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος την Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2018, στην Ι. Ακολουθία των Δ΄ Χαιρετισμών.

Τον σεπτό Ποιμενάρχη μας πλαισίωσαν ο Αιδεσ. Πρωτ. π. Αθανάσιος Κοντογιάννης, οι Εφημέριοι του Ι. Ναού Αιδεσ. Πρωτ. π. Ιωάννης Δελημπαλτάς, π. Γρηγόριος Μεντζελόπουλος, π. Δημήτριος Στεργιόπουλος και οι Διάκονοι του.

Στην ομιλία του ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος αναφέρθηκε στους λόγους του Υμνογράφου και ερμήνευσε το: «χαίρε λυχνία και στάμνε, μάννα φέρουσα, το γλυκαίνον τα των ευσεβών αισθητήρια», τονίζοντας ότι η Παναγία μας είναι η «λυχνία» που με το φως Της δείχνει τον Φωτοδότη Σωτήρα του κόσμου αλλά και «στάμνα» η οποία μέσα Της περιέχει το Μάννα, την τροφή, που γλυκαίνει τα πνευματικά αισθητήρια των πιστών, δίνει ζωή και που δεν είναι τίποτα άλλο από το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. Ολοκλήρωσε δε το κήρυγμά του επισημαίνοντας ότι ο μόνος τρόπος ώστε να έχουν οι πιστοί δύναμη, θάρρος, πίστη και υπομονή για να περάσουν από τον «θάνατο» στην «Ζωή» είναι η συμμετοχή τους στα Άχραντα Μυστήρια και ευχόμενος προς όλους η Παναγία να τους σκεπάζει και να τους φωτίζει