Κυ. Δεκ 10th, 2023

Όλα τα ονόματα που «παίζουν» για τα ψηφοδέλτια της ΝΔ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Κοινοποίηση ειδήσεων

 

Σε πλήρη εξέλιξη είναι το τελευταίο διάστημα οι διεργασίες στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας, καθώς δεν έχει περάσει ελάχιστο διάστημα από τη στιγμή που ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι οι μόνοι που έχουν επισήμως το χρίσμα αυτήν τη στιγμή είναι οι εν ενεργεία βουλευτές.

Ωστόσο είναι δεδομένο ότι το «νέο αίμα» θα καταλάβει σημαντικό χώρο στις λίστες των επόμενων εθνικών εκλογών.
Έτσι, σε όλη την Ελλλάδα, νέα πρόσωπα από τους χώρους του αθλητισμού και της δημοσιογραφίας, τεχνοκράτες, επιστήμονες, επιχειρηματίες και εκπρόσωποι άλλων κοινωνικών ομάδων «παίζουν» ψηλά για τα ψηφοδέλτια της ΝΔ.
Δείτε ανά περιφέρεια τα ονόματα που θεωρούνται επικρατέστερα να καταλάβουν θέση στα ψηφοδέλτια της ΝΔ.

Κορίνθία

Εκτός από τον νυν βουλευτή Χρ. Δήμα, θα είναι και πάλι υποψήφιοι οι πρώην βουλευτές Ν. Ταγαράς και Κώστας Κόλλιας.

Από το Μητρώο Στελεχών δεδομένη θεωρείται η συμμετοχή της πολιτικού μηχανικού Σοφίας Αναγνωσταρά και του Παν. Καραχάλιου, που διετέλεσε διευθυντικό στέλεχος σε πολυεθνικές εταιρείες τεχνολογίας. Ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει επίσης οι Μαριλένα Σούκουλη, Παναγιώτης Ανδρικόπουλος, Γρηγόρης Καρπούζης, Γιώργος Τέσσης και Τάσος Γκιόλης,  ενώ εκ νέου υποψήφια θα είναι η Γιώτα Μπάγκα.

Αργολίδα

Τον Γιάννη Ανδριανό πλαισιώνουν η Σόνια Τάνταρου, ο οικονομολόγος Σπύρος Στείρης, η γιατρός Ελένη Παναγιωτοπούλου, ο Τάσος Πουλής και ο δημοτικός σύμβουλος Αργους Παναγιώτης Σκούφης.

Αρκαδία

Στην Αρκαδία, πέραν του βουλευτή Κώστα Βλάση, στον εκλογικό στίβο εισέρχονται η Πηνελόπη Γαβρά, ο Νίκος Γιαννακόπουλος, που έχει σχέση με το περιβάλλον Μητσοτάκη και ο Χρήστος Κουμουνδούρος, ανώτατο στέλεχος στον τραπεζικό τομέα και στον τομέα της υγείας, που προήλθε από το Μητρώο Στελεχών.

Λακωνία

Ο εν ενεργεία βουλευτής Θανάσης Δαβάκης θα είναι και πάλι υποψήφιος, με το ψηφοδέλτιο να μην έχει ιδιαίτερες εκπλήξεις. Οπως όλα δείχνουν, εκ νέου υποψήφιοι θα είναι η πρώην βουλευτής Φεβρωνία Πατριανάκου, ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και επιχειρηματίας Γιάννης Κουλιζάκος, καθώς και ο Λέανδρος Καλογεράκος, πρώην διοικητής του Νοσοκομείου Αμαλιάδας. Σημαντικός παράγοντας, αν τελικά το πάρει απόφαση να κατέβει στις εκλογές, μπορεί να αποδειχθεί ο πρώην διευθυντής της Ν.Δ. Μενέλαος Δασκαλάκης.

Μεσσηνία

Στη Μεσσηνία εκτός από τον πρ. πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά που εκλέγεται χωρίς σταυρό, θα είναι εκ νέου υποψήφιος ο πρώην βουλευτής και υφυπουργός Γιάννης Λαμπρόπουλος και ο διδάκτωρ πολιτικός μηχανικός, με σταθερή παρουσία στον νομό, Μίλτος Χρυσομάλλης. Το τελευταίο διάστημα έντονη κινητικότητα αναπτύσσει ο γιατρός Παναγιώτης Χαλβατσιώτης,καθώς και ο πρέσβης Χρήστος Παναγόπουλος. Το ψηφοδέλτιο φαίνεται ότι θα συμπληρώσουν η Πιπίνα Κουμάντου και είναι έντονη η φήμη για τον δικηγόρο Δημήτρη Αναστασόπουλο. Επίσης, «παίζει» και το όνομα του Πέτρου Μπαλαούρα.

 PARAPOLITIKA.GR