Κυ. Μάι 26th, 2024

Πάτρα: Πλάκωσε στο ξύλο τη γυναίκα του μπροστά στα παιδιά – Η απίστευτη αιτία για το βίαιο ξέσπασμα!

Κοινοποίηση ειδήσεων

Οι αντιδράσεις των παιδιών συγκλόνισαν τους αυτόπτες μάρτυρες στην Πάτρα. Οργή για τις εικόνες που εκτυλίχθηκαν…

Δεν πίστευαν στα μάτια τους περίοικοι της οδού Μεσολογγίου στην Πάτρα, βλέποντας έναν άνδρα να πλακώνει στο ξύλο τη σύζυγό του, μπροστά στα έντρομα μάτια των δύο ανήλικων παιδιών τους.

Τα παιδιά ούρλιαζαν βλέποντας τον «νταή» πατέρα να χτυπά τη μάνα τους. Σύμφωνα με πληροφορίες η γυναίκα κρατούσε κάποια χρήματα προκειμένου να πληρώσει τα ενοίκια που όφειλε και εκείνος αποφάσισε να κάνει «τσαμπουκά» για να της τα πάρει και να διασκεδάσει με φίλους του.

Το ζευγάρι είναι σε διάσταση, ωστόσο οι επισκέψεις του «νταή» είναι συχνές. Μέχρι και η Αστυνομία εκκλήθη προκειμένου άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ να επιληφθούν. Σύμφωνα με πληροφορίες ο συγκεκριμένος άνδρας δημιουργεί συνεχώς επεισόδια αν και έχει εγκαταλείψει το σπίτι του. Και φυσικά δεν είναι το μοναδικό περιστατικό. Αστυνομικοί παρεμβαίνουν σχεδόν κάθε μέρα σε επεισόδια με πρωταγωνιστές… εν διαστάσει συζύγους (ή και συζύγους που βρίσκονται στο ίδιο σπίτι αλλά διαπληκτίζονται).

Στοιχεία σοκ για την ενδοοικογενειακή βία

Κάθε χρόνο 3.500 γυναίκες πεθαίνουν λόγω ενδοοικογενειακής βίας στα 27 κράτη-μέλη της ΕΕ. 62 εκατομμύρια γυναίκες στην ΕΕ, δηλαδή 1 στις 3 γυναίκες ηλικίας 15 και άνω, έχει υπάρξει θύμα σωματικής ή και σεξουαλικής βίας.

Επίσης  13 εκατομμύρια γυναίκες σε διάστημα 12 μηνών κατά τη διεξαγωγή της πανευρωπαϊκής έρευνας είχαν βιώσει κάποια μορφή ψυχολογικής βίας από έναν τέως ή νυν σύντροφο.

Νομικά η ενδοοικογενειακή βία στην Ελλάδα τιμωρείται από τον Οκτώβριο του 2006, με την ψήφιση του νόμου 3500/2006 και με την εφαρμογή του από την 25η Νοεμβρίου του 2007, που είναι και η παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Πηγή: dete.gr