Σα. Δεκ 2nd, 2023

Πελοπόννησος: Συμπόσιο μαγειρικής για την πελοποννησιακή κουζίνα

Κοινοποίηση ειδήσεων

Στο 9o «SYMPOSSIO GREEK GOURMET TOURING» συμμετέχει ως στρατηγικός εταίρος η Περιφέρεια Πελοποννήσου στηρίζοντας έμπρακτα μια καινοτόμα πρωτοβουλία, όχημα για την  προβολή της αυθεντικότητας και της ποιότητας της Πελοποννησιακής  γαστρονομίας, του πολιτισμού και της κουλτούρας στο εξωτερικό. 

Η έναρξη του φεστιβάλ «Οδοιπορικό στην Πελοπόννησο» στις ευρωπαϊκές πόλεις έγινε την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018 σε ειδική εκδήλωση στο χώρο του Saint George Lycabettus, στην Αθήνα. 

Το 9o «SYMPOSSIO GREEK GOURMET TOURING» με κεντρικό θέμα «Οδοιπορικό στην Πελοπόννησο»  λαμβάνει μέρος σε ένα δίκτυο ευρωπαϊκών πόλεων και αποτελείται από μια σειρά διαδραστικών γαστρονομικών εκδηλώσεων που απευθύνονται στο κοινό της ευρωπαϊκής βιομηχανίας τουρισμού (tour operators, τουριστικοί πράκτορες, δημοσιογράφοι του τουρισμού κ.λπ.) και πραγματοποιείται σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης. 

Το SYMPOSSIO το οποίο εμπνεύστηκε και υλοποιεί ο Αλέξανδρος Αγγελόπουλος αποτελεί μια μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία του Ομίλου Aldemar Resorts, που τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, της Enterprise Greece και του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος. 

Κάθε μαγειρική εκδήλωση αποτελεί και μία βιωματική-ψυχαγωγική εμπειρία που προβάλλει την αυθεντικότητα και ιδιαιτερότητα της ελληνικής κουζίνας και καλεί τους συμμετέχοντες να τη γνωρίσουν από κοντά στον τόπο καταγωγής της.

ert.gr