Κυ. Μάι 26th, 2024

Οι επόμενοι πλειστηριασμοί: Ακίνητα στην Κηφισιά, βιομηχανικοί χώροι στον Ασπρόπυργο και το Speed Cat 1 στο «σφυρί»

Κοινοποίηση ειδήσεων

 Mε τους φυσικούς πλειστηριασμούς να αποτελούν στην ουσία παρελθόν αφού από τις 21 Φεβρουαρίου και μετά το σύνολό τους θα γίνεται ηλεκτρονικά προχωρά σταδιακά η μετάπτωση των χιλιάδων ακίνητων που πρόκειται να βγουν στο σφυρί στο νέο καθεστώς των πλειστηριασμών.

Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα των πλειστηριασμών θα βρεθούν ακίνητα που ανήκουν σε στρατηγικούς κακοπληρωτές, οι οποίοι αποτελούν μεγάλη πλειοψηφία των οφειλετών κόκκινων δανείων αλλά και οι δανειολήπτες που δεν έχουν υπαχθεί στον νόμο Κατσέλη που παρέχειπροστασία.

Τα ακίνητα που βγαίνουν στο σφυρί αυτή την εβδομάδα

Εντεκα πλειστηριασμοί που αφορούν σε επτά εταιρείες ή φυσικά πρόσωπα θα διεξαχθούν την Τετάρτη ενώ 16  πλειστηριασμοί έχουν αναρτηθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για τις 31 Ιανουαρίου.

Ανάμεσα στους πλειστηριασμούς που θα διεξαχθούν την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου ξεχωρίζουν ένα ακίνητα με ημιτελή κτίσματα στην Κηφισιά με τιμή πρώτης προσφοράς 6.700.000 ευρώ και το Speed Cat1 της Hellaw Speed Cat Shipping Company. Μεταξύ άλλων στην πλατφόρμα έχουν αναρτηθεί:

  • To Speed Cat 1 με ελληνική σημαία. Πρόκειται για καταμαράν με ολική χωρητικότητα 498,54 και 40,2. Η τιμή πρώτης προσφοράς ορίστηκε στα 700.000 ευρώ και πρόκειται για αναγκαστική κατάσχεση για ποσό 155.632 ευρώ. Το πλοίο είναι ελλιμενισμενο στα Αμπελακια Σαλαμινος στην Θέση Καμινάκη
  • Αγρός επιφάνειας 9.976 τμ. Στη θέση Καλυφτάκι του δήμου Κηφισιάς και δύο  ημιτελή κτίρια επαγγελματικής χρήσης, που αποτελούνται από υπόγειο, ισόγειο, Α ́όροφο και Β ́όροφο, που βρίσκονται στο χώρο. Τα κτίρια είναι μερικώς αποπερατωμένα και έχει ολοκληρωθεί μόνο το στάδιο της κατασκευής του σκελετού των κτιρίων από οπλισμένο σκυρόδεμα. Τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί το ποσό των 6.700.000 ευρώ.
  • Αγροτεμάχιο   1.428,37 τμ στην κτηματική περιφέρεια του Δήμου Μεγαρέων Αττικής εκτός σχεδίου πόλεως και διώροφο ακίνητο εντός του αγροτεμαχίου. Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει καθοριστεί στις 365.000 ευρώ
  • Οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο 1.150 τμ. καθώς και τα κτίσματα που υπάρχουν εντός του οικοπέδου, στη θέση «Παραλία» στον Δήμο Ασπροπύργου με τιμή πρώτης προσφοράς 387.000 ευρώ. Επισπεύδουσα τράπεζα είναι η Πειραιώς και η κατάσχεση έγινε για χρέος 150.000 ευρώ.
  • Διαμέρισμα πρώτου ορόφου και χώρος στάθμευσης αυτοκινήτου στο δήμο Κηφισιάς στη θέση Αδάμες και τιμή πρώτης προσφοράς 243.000 ευρώ.

iefimerida.gr