Πα. Μαρ 1st, 2024

Συνάντηση Παναγιώτη Πιτσάκη με Μαρία Θελερίτη

Κοινοποίηση ειδήσεων

Τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Προέδρου του Επιμελητηρίου κ. Παναγιώτη Πιτσάκη και της Βουλευτού Κορινθίας κα. Μαρία Θελερίτη.

Ο κ. Πιτσάκηςαρχικά ενημέρωσε την κα. Θελερίτηγια τη γενικότερη κατάσταση στο νομό στον τομέα της Βιομηχανίας και του Εμπορίου και στη συνέχειαμεταξύ άλλων έθεσε το ζήτημα του υψηλού ενεργειακού κόστους που βαραίνει τους επιχειρηματίες. Ο Πρόεδρος ζήτησε από την κα. Θελερίτη ενημέρωση για το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τις Ενεργειακές Κοινότητες.

Η βουλευτής κα. Θελερίτη ενημέρωσεότι οι Ενεργειακές Κοινότητες είναι ένας νέος θεσμός που έχει ως στόχο να ενισχύσει την αξιοποίηση των Ανανεώσιμων Πηγών από επιχειρήσεις, φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και ιδιώτες. Μέσω των Ενεργειακών Κοινοτήτων οι συμμετέχοντες εκτός από καταναλωτές μπορούν να γίνουν και παραγωγοί ηλεκτρικής ενέργειας.

Για την ενδελεχή ενημέρωση των μελών και πολιτών αποφασίστηκε η διεξαγωγή Ημερίδας με θέμα τις Ενεργειακές Κοινότητες, στις 12/02/2018 στην αίθουσα του Επιμελητήριου Κορινθίας.

Η προοπτική αυτή θα δώσει λύση σε έναν βασικό παράγοντα που οδηγεί στη συρρίκνωση της επιχειρηματικότητας τόνισε, ο κ. Πιτσάκης.