Πα. Αυγ 19th, 2022

Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟ

Κοινοποίηση ειδήσεων

Το Σάββατο, 18 Αυγούστου 2018, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιοςμετέβη στην Ι. Μονή  Αγίου Αθανασίου Πουλίτσας όπου και προέστηστο Τεσσαρακονθήμερο

Μνημόσυνο της μακαριστής Μοναχής Αθανασίας (κατά κόσμον Ειρήνης) Ασλανίδου. Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος απηύθυνε λόγους παραμυθητικούς προς τους πιστούς, οι οποίοι προσήλθαν να προσευχηθούν για την ανάπαυση της ψυχής της  εκλιπούσης Μοναχής.

Την Κυριακή, 19 Αυγούστου 2018, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας λειτούργησε στον Ενοριακό Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Κορίνθου όπου και ετέλεσε τα Ι. Μνημόσυνα των μακαριστών Ιωάννου Λαρσινού και Σπυρίδωνος Τσίρτση.   

Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε λόγους πνευματικούς και παρηγορητικούς προς τους παρευρισκόμενους πιστούς και στους συγγενείς των εκλιπόντων, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στο αξιόλογο έργο και στην κοινωνική προσφορά που άφησαν πίσω τους οι εκλιπόντες.

Την ίδια ημέρα και στην Ι. Μονή Παναγίας Φανερωμένης Χιλιομοδίου λειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιερόθεος, ο οποίος ομίλησε επίκαιρα  προς την Ι. Αδελφότητα και τους ευσεβείς προσκυνητές.