Πε. Μάι 30th, 2024

Το loutrakiblog παρουσίασε την νέα του ταυτότητα (video – φώτο)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Από την αρχή της λειτουργίας του το Loutrakiblog καταξιώθηκε στην Κορινθιακή ενημέρωση, με αποκαλυπτικά ρεπορτάζ, αρθρογραφία, και θέματα που παρουσίασε με τρόπο τεκμηριωμένο, δίκαιο και αντικειμενικό, ενσωματώνοντας διαφορετικές πολιτικές τάσεις και απόψεις.

Μέχρι σήμερα διατηρεί τη φήμη του έγκυρου Περιφερειακού Μέσου εγνωσμένου κύρους, αφού παρέχει στους αναγνώστες ευρεία και λεπτομερή ενημέρωση, με προσεκτικά επιλεγμένο μίγμα πληροφοριών και άρθρων.
Η καθημερινή ενημέρωση από διαδικτυακούς τόπους έχει μπει ολοένα και περισσότερο στη ζωή του κοινού. Οι διαδικτυακοί τόποι προσφέρουν στην πλειοψηφία τους άμεση ενημέρωση, ενώ ο αυξανόμενος αριθμός τους εγγυάται πλουραλισμό απόψεων.
Θεωρήσαμε ότι έφτασε η ώρα της ανανέωσης σύμφωνα με ‘όσα επιτάσσει η εποχή στα ψηφιακά μέσα.Χρειαζόμαστε ένα νέο εργαλείο στα χέρια μας, αλλά ταυτόχρονα ένα εργαλείο χρήσιμο και στον αναγνώστη.

Γι’αυτό τον λόγο φύγαμε από τα καθιερωμένες εφαρμογές και χτίσαμε μία δική μας.Από την αρχή.Προσαρμοσμένη στις δικές σας ανάγκες.Μία εφαρμογή που έρχεται από το μέλλον.Μεταφέραμε στο κέντρο τα κύρια θέματα.Γιατί στο κέντρο;Είναι πιο ξεκούραστο για το μάτι.Πιο εύκολο.Θα το διαπιστώσετε μέρα με την ημέρα.
Ο προσανατολισμός της σχεδίασης έγινε με γνώμονα τα γενικά και ειδικά ‘’θέλω’’ του απλού αναγνώστη.Απλά,όμορφα,με ωραίο συνδυασμό χρωμάτων και γραμματοσειρών ενσωματώσαμε τις βασικές κατηγορίες των θεμάτων βοηθώντας την γρήγορη αναζήτηση.Ο χρόνος είναι χρήμα και αυτό σε ένα διαδικτυακό μέσο ενημέρωσης που σέβεται τον αναγνώστη είναι αδιαπραγμάτευτο.
Βασικό κομμάτι της νέας μας μορφής είναι η μπάρα γρήγορης ενημέρωσης που θα εμφανίζεται στο κάτω μέρος της οθόνης σας.Όπως ακριβώς στα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα η πληροφορία γίνεται αναπόσπαστο κομμάτι της νέας εποχής.Γρήγορα και λακωνικά.
To ίντερνετ όμως δεν είναι μόνο ενημέρωση.Είναι και ψυχαγωγία.Με αυτήν την σκέψη,ενσωματώθηκαν και παιχνίδια.Για αποσυμπίεση μικρών και μεγάλων.Θα μπούνε και άλλα.Διαδραστικά.Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα μπορείτε να παίζετε και μεταξύ σας.Στις προθέσεις μας είναι να διοργανώνουμε μέχρι και πρωταθλήματα σκακιού για παράδειγμα.
Μια επίσης σημαντική λειτουργία που θα είναι συνέχεια ενεργή είναι οι ηλεκτρονικές ψηφοφορίες.Το πλήθος των χιλιάδων καθημερινών μας επισκεπτών μας δίνει αυτή την δυνατότητα.Μια πολύ καλή εφαρμογή που θα μας δίνει μια γενική εικόνα.
 
Πέρα όμως από τους απλούς αναγνώστες δεν θα μπορούσαμε να μην επικεντρωθούμε στην άλλη μεγάλη δύναμη του Loutrakiblog.Και αυτοί είναι οι αναγνώστες –σχολιαστές μας. Τα περίπου 222,000 δημοσιευμένα σχόλια στις 109,000 αναρτήσεις λένε πολλά.Σε όγκο χαρτιού μπορούμε να πούμε ότι ΕΣΕΙΣ έχετε γράψει μια ολόκληρη βιβλιοθήκη.Και συνεχίζετε.Ακάθεκτοι.
 
Στα νέα εργαλεία που παρέχουμε πλέον ο αναγνώστης-σχολιαστής πέρα από τον απλό σχολιασμό των άρθρων που προυπήρχε,μπορεί να μετέχει της κοινότητας που φτιάξαμε.Μια διαδικτυακή κοινότητα,ένα social media δικό σας,διαδραστικό,εύχρηστο,πρωτοποριακό.
Βοηθάμε επίσης τον απλό αναγνώστη να γίνει ακόμα πιο ενεργός.Ενεργός σχολιαστής-πολίτης που θέλει να είναι μέτοχος της ενημέρωσης..Ο ενεργός πολίτης που έχει ανησυχίες,που μπορεί να διακρίνει την μονόπλευρη ροή της πληροφορίας που του παρέχεται,που πάνω από όλα θέλει να πει την γνώμη του.Να επιδοκιμάσει,να αποδοκιμάσει,να προτείνει,να ονειρευτεί.
Στις δύσκολες εποχές που ζούμε είναι μία κοινωνική ανάγκη.Το ζητά η ίδια η Δημοκρατία.Αυτή την ελευθερία έκφρασης είχαμε κατά νου από την ίδρυση μας και θα υπερασπιζόμαστε όσο υπάρχουμε.
Δημιουργώντας την κοινότητα, δίνεται ο λόγος σε σας τους ίδιους,χωρίς άνωθεν παρεμβολές,σας δίνεται ένα ανεξάρτητο βήμα έκφρασης.Στο χέρι σας είναι να το εκμεταλευτείτε.Γίνοντας μέλος της κοινότητας μπορείτε επίσης για παράδειγμα να ανεβάζετε μέχρι και αγγελίες.Πολύ εύκολα και γρήγορα.
 
Μία άλλη ιδιαιτερότητα της μεγάλης μας αλλαγής είναι ο πλήρης συντονισμός του Loutrakiblog με την βαριά βιομηχανία της χώρας,τον τουρισμό.
Το τουριστικό Λουτράκι,την πολλά υποσχόμενη τουριστική Κορινθία,την πανέμορφη Πελοπόνησσο.Το Loutrakiblog εδρεύει στην πύλη της Πελοποννήσου.Σε αυτό θα βοηθήσουμε όλοι.Σε μία τέτοια αλλαγή δεν θα μπορούσαμε να κλείσουμε τα μάτια μας στους αλλοδαπούς επισκέπτες που θέλουν ενημέρωση-πληροφορία από τον τόπο που διαμένουν προσωρινά.Μια πρώτη παροχή είναι οι βασικές μεταφράσεις σε 5 γλώσσες.Αγγλικά,Γερμανικά,Γαλλικά,Ρωσσικά και Εβραικά.Σεβόμενοι τον τουρίστα που έρχεται στον τόπο μας να αφήσει τα ωραία του λεφτά του δίνουμε την δυνατότητα να διαβάζει στην γλώσσα του όλα όσα παρέχει η νέα μας πλατφόρμα.Ένας μεγάλος όγκος γενικών πληροφοριών θα ενσωματωθεί οσονούπω.
Σε συνεννόηση τώρα με τους αρμόδιους φορείς του τουρισμού θα αναπτυχθούν πολλές άλλες εφαρμογές που υπάρχουν κατά σκέψη.
Έχοντας τώρα εμπειρία 9,5 ετών και κοιτάζοντας χρόνο με τον χρόνο τις εκθέσεις των αναλύσεων των επισκεπτών μας από την Google διακρίναμε την ραγδαία άνοδο των χρηστών smartphone.Το 70% των καθημερινών επισκεπτών μας χρησιμοποιεί το κινητό του.Και όλο και αυξάνεται.Σε αυτήν την πρόκληση δώσαμε ιδιαίτερη βάση.Μιλάμε για ένα διαφορετικό κόσμο από αυτών των σταθερών υπολογιστών.Και σε αυτό η ομάδα που επιμελήθηκε την σημερινή αλλαγή,έδωσε μεγάλη βαρύτητα.Εδώ να πούμε ότι ανοίγονται μπροστά μας τεράστιες προκλήσεις.
Σήμερα βλέπετε το αποτέλεσμα τεσσάρων μηνών σκληρής δουλειάς.Σήμερα βλέπετε την έναρξη λειτουργίας μίας νέας πλατφόρμας.Μια πλατφόρμα που θα επεκτείνεται συνέχεια και θα ανταποκρίνεται στις προκλήσεις του μέλλοντος.Σήμερα γίνεται η αρχή για να κτίσουμε ακόμα περισσότερα πράγματα.Θέλουμε την γνώμη σας και την συμβουλή σας.Σε όλα όσα φτιάξαμε,σε όλα όσα θέλετε εσείς να γίνουν.
 
H παρουσίαση της νέας ταυτότητας του Loutrakiblog.gr που περιλαμβάνει το νέο λογότυπο και τη νέα ιστοσελίδα, έγινε χθες, Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019, στο Loutraki Thermal Spa, στο στολίδι του Λουτρακίου και παρά τις αντίξοοες καιρικές συνθήκες, πλήθος κόσμου βρέθηκε εκεί τιμώντας μας!
Ευχαριστούμε όλους τους εκλεκτούς προσκεκλημένους μας, που τίμησαν την εκδήλωσή μας με την παρουσία τους !
Ευχαριστούμε και τους συνεδέλφους, Bloggers, δημοσιογράφους, ρεπόρτερς, φωτογράφους, εκπροσώπους ραδιοφώνων για την παρουσία τους , την μέχρι τώρα άψογη συνεργασία και τον ευγενή ανταγωνισμό.
Ευχόμαστε στους πολιτικούς καλό προεκλογικό αγώνα και καλή επιτυχία!
Στους εκπροσώπους των Συλλόγων, πολιτιστικών και αθλητικών, στους εκπροσώπους των φορέων, στους εκπροσώπους της ΕΛ.ΑΣ, στους εκπροσώπους των Σωματείων, καλή συνέχεια στο έργο τους!
Στους επιχειρηματίες καλές δουλειές !
Σε όλους Υγεία !
 
Και μην ξεχνάτε ! Είσαι, ό,τι διαβάζεις !
 
δείτε φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση
*Ευχαριστούμε το φωτογράφο Mπάμπη Βλάσση για τις φωτογραφίες