Πε. Ιούν 20th, 2024

Σε ψηφιακή πλατφόρμα της UNESCO το Ιερό του Ασκληπιού

Κοινοποίηση ειδήσεων

Η UNESCO εγκαινιάζει τη νέα ψηφιακή πλατφόρμα “World Heritage Journeys-Europe”, παρουσιάζοντας στο παγκόσμιο κοινό τον αρχαιολογικό χώρο του Ιερού του Ασκληπιού στην Επίδαυρο, ως έναν από τους 34 κορυφαίους προορισμούς πολιτιστικού ενδιαφέροντος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η UNESCO εγκαινιάζει σήμερα σε συνδυασμό με τον φετινό εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς την πρώτη διαδικτυακή πλατφόρμα αφιερωμένη στην Παγκόσμια Κληρονομιά και στον βιώσιμο πολιτιστικό και περιηγητικό τουρισμό.
Η πλατφόρμα που σχεδιάστηκε και διαμορφώθηκε σε συνεργασία με το National Geographic και με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης περιλαμβάνει 34 επιλεγμένους χώρους και μνημεία της παγκόσμιας κληρονομιάς σε 19 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μεταξύ των οποίων και ο αρχαιολογικός χώρος του Ιερού του Ασκληπιού στην Επίδαυρο. Τα εγκαίνια λειτουργίας της ψηφιακής πλατφόρμας θα πραγματοποιηθούν στα Κεντρικά Γραφεία της UNESCO στο Παρίσι, στις 15-16 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο του εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς.
Η ψηφιακή πλατφόρμα “World Heritage Journeys-Europe” πραγματοποιείται στο πλαίσιο του ομώνυμου Προγράμματος, που στόχο έχει την ανάπτυξη θεματικών διευρωπαϊκών πολιτιστικών δικτύων και ταξιδιωτικών διαδρομών με επίκεντρο τα εγγεγραμμένα στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς ευρωπαϊκά μνημεία και χώρους, καθώς και τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής στην οποία αυτά βρίσκονται.
Σε αυτό το πλαίσιο η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας, με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, συνεργάστηκε με την UNESCO και το National Geographic για περισσότερους από 18 μήνες προκειμένου να αναπτύξει το πλούσιο και εκπαιδευτικού χαρακτήρα περιεχόμενο, το οποίο εμφανίζεται στην πλατφόρμα.