Πα. Μαρ 1st, 2024

Πολιτική αντιπαράθεση για το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών (video)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Μαίνεται η αντιπαράθεση ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση, για το θέμα των πρόωρων εκλογών που ζήτησε η Φώφη Γεννηματά. 


Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος σχολίασε με δηκτικό τρόπο το αίτημα της επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής και το ερμήνευσε ως στροφή της κας Γεννηματά προς τη ΝΔ.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι εντάσσεται σε μια προφανή πολιτική επιλογή της κ. Γεννηματά να στρίψει προς την κατεύθυνση υποστήριξης της ΝΔ και στη συγκρότηση ενός μετώπου μαζί της και πιθανώς υποχωρώντας στις πιέσεις που της ασκεί στο κόμμα της ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Λοβέρδος.

Από την πλευρά της η Φώφη Γεννηματά εκτιμά ότι η αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές έχει ήδη αρχίσει και εξηγεί τους λόγους που ζήτησε πρόωρη προσφυγή στην λαϊκή ετυμηγορία.

Άκαιρη χαρακτήρισε τη συζήτηση για εκλογές ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ωστόσο η κίνηση της κας Γεννηματά άναψε φωτιές στο εσωτερικό του Κινήματος Αλλαγής, με τον Σταύρο Θεοδωράκη να κρατά σαφείς αποστάσεις από την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, δηλώνοντας ότι πρέπει να ολοκληρώνονται οι εκλογικοί κύκλοι.

Την ώρα πάντως που το θέμα των πρόωρων εκλογών προκαλεί συζητήσεις επί συζητήσεων ο Κυριακός Μητσοτάκης εξαπέλυε και νέο δριμύ κατηγορώ κατά της κυβέρνησης.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος πάντως αφήνει σαφείς υπαινιγμούς για τον ρόλο που θέλει να παίξει ο Βαγγέλης Μαρινάκης, μέσω των εντύπων του στην πολιτική ζωή.

Πηγή: ΕΡΤ1