Τρ. Μάι 21st, 2024

Αυγενάκης σε εκδήλωση της ΝΟΔΕ Κορινθίας στην Κόρινθο: «Πατριωτικό καθήκον η επίτευξη μιας μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας αλλαγής» (video – φώτο)

Κοινοποίηση ειδήσεων

«Το 2018 θα είναι χρονιά μεγάλης πολιτικής μάχης. Είμαστε σε απόλυτη εκλογική ετοιμότητα. Σας καλώ όλες και όλους να συμπορευτούμε, ώστε να ισχυροποιήσουμε το μέτωπο των μεταρρυθμιστικών δυνάμεων και να κερδίσουμε μια μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία αλλαγής»,

δήλωσε ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας – Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, χθες, Τετάρτη 31 Ιανουαρίου, στην εκδήλωση κοπής της πίτας της ΝΟΔΕ Κορινθίας.

Ο Γραμματέας της Ν.Δ., ο οποίος ήταν ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης, αφού συνεχάρη τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Κορινθίας κ. Χρ. Κορδώση  για το συνολικό του έργο, στο πλαίσιο της ομιλίας του, επεσήμανε:

  • «Συμπληρώθηκαν τρία χρόνια από τότε που ο κ. Τσίπρας εξαπάτησε τους Έλληνες. Υποσχέθηκε να τελειώνει με τη λιτότητα και το παλιό. Και έφερε περισσότερη φτώχεια, διάλυση της μεσαίας τάξης, βαριά φορολογία. Έκοψε μισθούς και συντάξεις. Δημιούργησε τη γενιά των 360 ευρώ. Και κατέληξε να γίνει ο ίδιος το χειρότερο κατεστημένο. Οι Έλληνες δεν τον εμπιστεύονται να λύσει τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Δεν τον εμπιστεύονται ούτε για τα μεγάλα εθνικά θέματα.
  • Το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων μας απασχολεί όλους. Η ενημέρωση που υπήρξε από τον κ. Νίμιτς, δυστυχώς, δεν αμβλύνει τις ανησυχίες μας που αφορούν το ενδεχόμενο κατακερματισμού της συμφωνίας. Η θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι ξεκάθαρη, την έχουμε διατυπώσει επανειλημμένως. Η λύση πρέπει να είναι ενιαία και αδιαίρετη και να προβλέπει: Πρώτον, την εξάλειψη κάθε μορφής αλυτρωτισμού από τη γειτονική χώρα. Δεύτερον, αποδεκτή από τους Έλληνες ονομασία. Και τρίτον, την υιοθέτησή της για όλες τις χρήσεις και από όλους. Είναι προφανές ότι μόνη εγγύηση για όλα αυτά είναι η αλλαγή του Σκοπιανού Συντάγματος.
  • Πριν από δύο εβδομάδες, ψηφίσαμε τον νέο Κανονισμό Πανελλαδικής Οργάνωσης, ο οποίος αποπνέει τη φιλοσοφία μας και το πνεύμα εξωστρέφειας των οργάνων του κόμματος. Με τον νέο Κανονισμό ισχυροποιείται ο ρόλος των μελών, απλοποιούνται οι διαδικασίες εκλογής οργάνων και ενισχύεται η διαφάνεια. Παράλληλα, αναδεικνύεται ο σημαίνοντας ρόλος των περιφερειακών. Εκφράζει το πνεύμα της ανανέωσης, της διαφάνειας, της αποτελεσματικότητας και της καλύτερης αξιοποίησης των στελεχών μας. Άλλωστε αυτό αποτελούσε δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη από την πρώτη στιγμή, της διεκδίκησης της ηγεσίας του κόμματος.
  • Είμαστε εδώ για να δημιουργήσουμε, με ηγέτη τον Κυριάκο Μητσοτάκη, µία Ελλάδα υγιή, δυνατή, υπερήφανη. Μια Ελλάδα που δεν φοβάται το μέλλον, γιατί έχει μάθει από τα λάθη και το παρελθόν της. Μια Ελλάδα που αγκαλιάζει όλους τους Έλληνες. Μια Ελλάδα έτοιμη να ανοιχτεί στην Ευρώπη και στον κόσμο που αλλάζει».