Τρ. Απρ 16th, 2024

Συνεχίζεται και σήμερα η Διημερίδα με θέμα «Προστασία και Ανάπτυξη του Κορινθιακού Κόλπου» στο Λουτράκι (VIDEO – ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Διημερίδα με θέμα «Προστασία και Ανάπτυξη του Κορινθιακού Κόλπου» διοργανώνει Πέμπτη 8 και Παρασκευή 9 Μαρτίου ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ορθολογικής Ανάπτυξης του Κορινθιακού Κόλπου «Ο Αρίων» σε συνεργασία με τον δήμο Λουτρακίου- Περαχώρας- Αγ. Θεοδώρων,

τις Περιφέρειες Αττικής, Πελοποννήσου και Στερεάς Ελλάδας και την Ομοσπονδία Οικολογικών Οργανώσεων Κορινθιακού Κόλπου «Αλκυών».

Η εκδήλωση θα ξεκίνησε στις 4.00 το απόγευμα, ενώ ιδιαίτερη αναφορά θα γίνει στην ένταξη του Κορινθιακού Κόλπου στο Δίκτυο NATURA 2000, στην κλιματική αλλαγή, την χερσαία και παράκτια χωροταξία στον Κορινθιακό, την υπεραλίευση και βιωσιμότητα, τις βασικές πηγές ρύπανσης, την πλαστική σακούλα, τις επιπτώσεις των περιβαλλοντικών ζητημάτων στην τουριστική προβολή κ.ά., από διακεκριμένους ομιλητές. 
Συντονιστής θα είναι ο Δρ. Ιωάννης Νασιούλας, διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας και Εμπειρογνώμονας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. 
Αύριο (9.30π.μ.) θα πραγματοποιηθεί κλειστή συνάντηση, αλληλοενημέρωση, προτάσεις, δημιουργία πλαισίου κοινών θέσεων, συντονισμός δράσεων. 
Συντονίζει ο πρόεδρος του ΣΠΟΑΚ Σταμάτης Χαβατζής.