Κυ. Οκτ 1st, 2023

Χάος στο νεκροταφείο Καλαμάτας – Έφοδος ελεγκτών της Δ.Ο.Υ. μετά από καταγγελίες

Κοινοποίηση ειδήσεων

Έρευνα ξεκίνησε ο ελεγκτικός μηχανισμός της ΔΟΥ Καλαμάτας αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στο Νεκροταφείο Καλαμάτας.

Χθες υπάλληλοι της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων επισκέφθηκαν το Δήμαρχο Καλαμάτας και του παρέδωσαν έγγραφο της ΔΟΥ Καλαμάτας, με το οποίο ζητούνται πληροφορίες για το προσωπικό, που παρέχει εργασίες φροντίδας των ταφικών μνημείων (καθαρισμός, άναμμα καντηλιών) στο Κοιμητήριο Καλαμάτας.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη ΔΟΥ έχουν καταλήξει αρκετές καταγγελίες για φαινόμενα παραοικονομίας εντός νεκροταφείων της Μεσσηνίας. Συγκεκριμένα εξετάζεται αν όσοι προσφέρουν υπηρεσίες για τη φροντίδα των ταφικών μνημείων που προσφέρονται τηρούν τα όσα ορίζει ο νόμος, δηλαδή έχουν κάνει έναρξη επαγγέλματος και εκδίδουν τα απαιτούμενα παραστατικά.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο Δήμος δεν έχει καμία εργασιακή σχέση με αυτό το προσωπικό, όπως αποδεικνύεται από τον Κανονισμό Λειτουργίας του Κοιμητηρίου. Η φροντίδα των μνημείων ανατίθεται από συγγενείς των θανόντων, οι οποίοι έχουν τη χρήση του συγκεκριμένου χώρου. Ο Δήμος Καλαμάτας θα παράσχει όλα τα στοιχεία, τα οποία έχει στη διάθεσή του, στις Φορολογικές Αρχές.

Να σημειωθεί πως καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως στην όλη υπόθεση εμπλέκονται αρκετά άτομα πολλά από τα οποία είναι βιοπαλαιστές καθώς και άλλοι οι οποίοι δρουν «εργολαβικά» και συνήθως δεν φαίνονται. Οι όποια έρευνα καλό θα είναι να μην έχει στόχο μόνο όσους ανήκουν στην πρώτη κατηγορία, αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

 ert.gr