Πα. Ιούλ 19th, 2024

Η πρώτη σύσκεψη της συντονιστικής για την μεταλιγνιτική εποχή, συνέντευξη του περιφερειάρχη την Τρίτη 28 Ιανουαρίου

Κοινοποίηση ειδήσεων

Στην Αθήνα βρέθηκε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος μετείχε στην πρώτη συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής, έργο της οποίας είναι να καταρτίσει και να εφαρμόσει το Εθνικό Σχέδιο Δίκαιης Μετάβασης του Δήμου Μεγαλόπολης και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στη μεταλιγνιτική εποχή.

“Στόχος είναι το μάστερπλαν να έχει ολοκληρωθεί μέχρι φέτος το καλοκαίρι, ώστε στη συνέχεια να προχωρήσει η υλοποίηση των έργων που αυτό θα προβλέπει” σημείωσε ο περιφερειάρχης, ο οποίος σε συνέντευξη Τύπου -την Τρίτη 28 Ιανουαρίου, στη 1 το μεσημέρι, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη- θα γνωστοποιήσει περισσότερες λεπτομέρειες για την εν λόγω συνεδρίαση.

Στη σημερινή σύσκεψη -μαζί με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου- μετείχαν επίσης ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας αρμόδιος για θέματα Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Γεράσιμος Θωμάς, ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Γεώργιος Στάσσης, ο Δημήτρης Σκάλκος γενικός γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, καθώς και στελέχη του υπουργείου Οικονομικών.

Ο Γ. Θωμάς ενημέρωσε τους μετασχόντες για το έργο που αναλαμβάνει η συντονιστική επιτροπή, η οποία καλείται να συζητήσει για το μάστερ πλαν και γύρω από την κατανομή των πόρων και να κάνει, στη συνέχεια, εισηγήσεις προς την εποπτεύουσα διυπουργική επιτροπή. Κατά περίπτωση δε, η συντονιστική επιτροπή θα καλεί και δημάρχους.