Πα. Μαρ 29th, 2024

Πράσινο φως για την κατασκευή του νέου Μουσικού Σχολείου στην Κόρινθο

Κοινοποίηση ειδήσεων

Με δύο Υπουργικές Αποφάσεις που υπέγραψε ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκος Ταγαράς, ανοίγει ο δρόμος για την κατασκευή του νέου, σύγχρονου και υψηλών προδιαγραφών Μουσικού Σχολείου που θα κατασκευαστεί στην «Αγία Άννα» της Κορίνθου και θα καλύπτει τις ανάγκες των μαθητών ολόκληρης της Κορινθίας.

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκος Ταγαράς, δήλωσε:

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που ένα όνειρο για την Κορινθία γίνεται επιτέλους πραγματικότητα. Το Μουσικό Σχολείο Κορίνθου, το οποίο ιδρύθηκε επί των ημερών μου ως Νομάρχης Κορινθίας και στεγάστηκε σε μισθωμένο από τη Νομαρχία τότε κτίριο, ήρθε η ώρα να αποκτήσει την δική του υπερσύγχρονη κτιριακή εγκατάσταση, στην οποία θα μπορούν οι 240 και πλέον μαθητές του απ’ όλη την Κορινθία να εκπαιδευτούν και να καλλιεργήσουν τα ταλέντα τους.

Οι δύο Υπουργικές Αποφάσεις που είχα την τιμή να υπογράψω ήταν απαραίτητες, προκειμένου να εκδοθεί η οικοδομική άδεια του νέου Μουσικού Σχολείου Κορίνθου και χαίρομαι πολύ που ο Δήμαρχος και ο Δήμος Κορινθίων έχουν εξασφαλίσει την αναγκαία χρηματοδότηση για την κατασκευή ενός τέτοιου Σχολείου που θα αποτελέσει κόσμημα για όλη την Κορινθία.»

Ο Δήμαρχος Κορινθίων, Βασίλης Νανόπουλος, δήλωσε:

«Είναι μεγάλη η χαρά και η ικανοποίηση που αισθανόμαστε στο Δήμο Κορινθίων για τα νέα που αφορούν στο Μουσικό Σχολείο της Κορίνθου, καθ’ ότι πρόκειται για ένα έργο μεγάλης σημασίας όχι μόνο για το Δήμο μας, αλλά για μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς ολόκληρης της Κορινθίας. Χάρη στην καθοριστική συνδρομή του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκου Ταγαρά, τον οποίον και ευχαριστούμε, άνοιξε πλέον ο δρόμος για την κατασκευή του Σχολείου.

Μετά την εξασφάλιση από το Δήμο Κορινθίων χρηματοδότησης ύψους 11 εκ €, μέσω του Προγράμματος Αντώνης Τρίτσης, για την κατασκευή του νέου Μουσικού Σχολείου και μετά την ολοκλήρωση των αναγκαίων μελετών και εγκρίσεων, ήρθαν οι δύο Υπουργικές Αποφάσεις του Νίκου Ταγαρά που μας δίνουν τη δυνατότητα πλέον να εκδώσουμε την άδεια για την οικοδόμηση του νέου Μουσικού Σχολείου Κορίνθου. Μετά την έκδοση της οικοδομικής άδειας θα ακολουθήσει η δημοπράτηση για την κατασκευή του. Το υψηλών προδιαγραφών αυτό Σχολείο είναι βέβαιο πως θα αποτελέσει πρότυπο για σχολεία του ίδιου είδους.»

60Ν24653Π8-Χ9ΔΛήψη

9ΗΣΖ4653Π8-2ΝΒΛήψη