Δε. Αυγ 15th, 2022

Σπυράκια στο πρόσωπο: Τι φανερώνουν για την υγεία σου

Κοινοποίηση ειδήσεων

Ήξερες πως κάθε σπυράκι κρύβει κάτι; 

Mπορεί να περιποιείσαι πολύ το πρόσωπο σου και παρόλα αυτά να εμφανίζει περιοδικά σπυράκια ή να έχεις τάσεις ακμής. Η ευαισθησία της εκάστοτε περιοχής του προσώπου μπορεί να αντανακλά διαφορετικές ανισορροπίες του οργανισμού και επιβάλλεται να ακολουθήσετε διαφορετικές στρατηγικές αντιμετώπισης.

Μέτωπο

Ο «συνήθης ύποπτος» στην περίπτωση αυτή είναι οι κακές διατροφικές συνήθειες. Η μείωση της κατανάλωσης επεξεργασμένων τροφίμων και η μείωση της πρόσληψης λιπαρών είναι δύο στρατηγικές που θα βοηθήσουν να παραμείνει το μέτωπο απαλλαγμένο από τα ενοχλητικά σπυράκια. Επίσης απαραίτητο είναι το πολύ νερό και φυσικά χρειάζεται και επαρκής ύπνος –τουλάχιστον επτά ώρες την ημέρα– ώστε να αποκατασταθεί η ισορροπία στο γαστρεντερικό σύστημα.

Μάγουλα

Το στρες είναι ένας βασικός λόγος που εμφανίζονται εξανθήματα στο σημείο αυτό. Σημαντικό ρόλο παίζουν επίσης οι αλλεργίες. Διατηρώντας το pH του οργανισμού σε πιο αλκαλικά επίπεδα, μέσω της κατανάλωσης πολλών πράσινων λαχανικών και παράλληλα της μειωμένης κατανάλωσης κόκκινου κρέατος και γαλακτοκομικών, θα ανακτήσει η επιδερμίδα στα μάγουλα τη χαμένη της λάμψη και λεία όψη.

Στόμα και πηγούνι

Σπυράκια εμφανίζονται επίσης αρκετά συχνά στην περιοχή γύρω από το στόμα και στο πηγούνι. Το στρες και οι ορμονικές ανισορροπίες ευθύνονται κυρίως για τα σπυράκια σε αυτήν την περιοχή του προσώπου. Η αφυδάτωση είναι ακόμη πιθανό να οδηγήσει σε δυσλειτουργία των νεφρών και ακολούθως στην εμφάνιση εξανθημάτων στο πηγούνι.

Μύτη

Τα σπυράκια στη μύτη εμφανίζονται συνήθως λόγω κακής διατροφής ή διαταραχής της διαδικασίας της πέψης. Μια άλλη πιθανή αιτία είναι η κακή κυκλοφορία του αίματος.

Πηγή: pharmacy295.gr