Πε. Μάι 2nd, 2024

Γ.Ψυχογιός: Φέρνουμε στη Βουλή το κλείσιμο του καταστήματος ΕΛΤΑ Χιλιομοδίου

Κοινοποίηση ειδήσεων

Ερώτηση   προς τους Υπουργούς Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κατέθεσαν 25 Βουλευτές/τριες του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ  μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Κορινθίας Γ. Ψυχογιός  που αφορά στην κακοδιοίκηση που επικρατεί στα ΕΛΤΑ  και στο κλείσιμο πολλών καταστημάτων στη χώρα, συμπεριλαμβανομένου και του καταστήματος στο Χιλιομόδι Κορινθίας.

Σύμφωνα με την Ερώτηση  στις 10 Ιουλίου διέκοψαν τη λειτουργία τους 25 καταστήματα των ΕΛΤΑ σε όλη την Ελλάδα, ενώ ακολούθησαν  στις 17 Ιουλίου, άλλα 40 καταστήματα σύμφωνα με τη ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

Τα ΕΛΤΑ βάσει σύμβασης με το Ελληνικό Δημόσιο (2013) έχουν καταστεί φορέας παροχής καθολικής υπηρεσίας ως το τέλος του 2028, κάτι που πλέον καταστρατηγείται και τυπικά, ενώ   βάσει του Ν.4053/2012 όσο και από το καταστατικό του Οργανισμού υφίσταται ως υποχρεωτική αποστολή τους, η «παροχή καθολικών και προσβάσιμων υπηρεσιών σε όλη την Ελλάδα». Ακριβώς για αυτό αποζημιώνονται από το ελληνικό Δημόσιο, ενώ πρόσφατα (9.5.2023) έλαβαν και προκαταβολή επιπλέον 15 εκατομμυρίων ευρώ.

  Υπενθυμίζεται επίσης, ότι το 2020  η κυβέρνηση  Μητσοτάκη, ύστερα από  διαπραγματεύσεις με την ΕΕ, διέθεσε 280 εκατομμύρια ευρώ από χρήματα των Ελλήνων φορολογούμενων πολιτών για τη διάσωση των ΕΛΤΑ, χρήματα που εξανεμίστηκαν χωρίς να επιτευχθεί ο στόχος της διάσωσής τους.

 Το αποτέλεσμα, υποστελεχωμένες υπηρεσίες, εγκαταλελειμμένες δομές με την αλληλογραφία να διανέμεται στις κοινότητες και στα καφενεία των χωριών και  το ψηφιακό φιάσκο της κυβερνο-επίθεσης, τον Μάρτιο του 2022 . ‘Έτσι  πολίτες, πολλοί εκ των οποίων μεγάλης ηλικίας, καλούνται να αναζητούν την αλληλογραφία, να μην παραλαμβάνουν σημαντικά έγγραφα και λογαριασμούς με επακόλουθες επιπτώσεις.

  Το αρμόδιο Υπουργείο συνεχίζει την καταστροφική πολιτική απαξίωσης των Ταχυδρομείων, τα οποία αιμορράγησαν οικονομικά από την αναποτελεσματικότητα των golden boys που προσλήφθηκαν εκτός του Ν.4758/2020 που ψήφισε η παρούσα κυβέρνηση.  

Τέλος ρωτούν τους αρμόδιους Υπουργούς  με ποια κριτήρια έγινε η επιλογή των καταστημάτων που έκλεισαν, με ποιον τρόπο θα αντιμετωπίσει η Πολιτεία τις συνέπειες των κλειστών ταχυδρομικών δομών για την κοινωνική και οικονομική ζωή, πως θα διασφαλιστεί η απασχόληση των εργαζομένων στα κλειστά καταστήματα, πως θα αντιμετωπιστούν τα οξυμένα προβλήματα όπως προκύπτουν στην εξυπηρέτηση ηλικιωμένων και ευάλωτων πολιτών, αλλά και πως το νέο υβριδικό μοντέλο παρουσίας του Οργανισμού θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες όλου του πληθυσμού, επισημαίνοντας τον κίνδυνο αποκλεισμού όσων πολιτών δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Σημειώνεται ότι από την πρώτη στιγμή, ο Γ.Ψυχογιός  είχε αντιδράσει στην απαράδεκτη αυτή εξέλιξη, ζητώντας από το αρμόδιο Υπουργείο να ανακαλέσει την απόφαση και από τους κυβερνητικούς βουλευτές της Κορινθίας να πάρουν θέση.