Τρ. Μάι 21st, 2024

Εύβοια: Δύο νεκροί από τις πλημμύρες – Απεγκλωβισμοί με super puma και λέμβους (video)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Διρφύων-Μεσσαπίων, Γιώργο Ψαθά, που μίλησε στον ΣΚΑΪ, μία γυναίκα 85 ετών που διέμενε σε ισόγειο στα Πολιτικά έχασε τη ζωή της, ενώ το δεύτερο θύμα είναι ένας άνδρας συνομήλικος, επίσης στα Πολιτικά. Στην περιοχή επιχειρούν ένα Σούπερ Πούμα τρεις λέμβοι, 72 πυροσβέστες με 26 οχήματα.  

Όπως ανέφερε «η κατοικία της ήταν ισόγεια, και βρισκόταν κοντά στο ποτάμι στην περιοχή Πολιτικά». «Γίνεται τεράστια προσπάθεια από την Πυροσβεστική. Από την αρχή ήταν ο περιφερειάρχης και ο αντιπεριφερειάρχης μαζί μου. Αυτή τη στιγμή θεωρώ ότι τα περισσότερα περιστατικά είναι ελεγχόμενα», πρόσθεσε.

Από την κακοκαιρία φούσκωσαν τα ποτάμια της περιοχής, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν δρόμοι. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, περισσότεροι από 25 άνθρωποι μεταφερθήκαν σε ασφαλές σημείο.

Εγκλωβισμένοι στο Μπούρτζι Ευβοίας

Η Πυροσβεστική, η Πολιτική Προστασία και η Αστυνομία βρίσκονται υπ’ ατμόν, προσπαθώντας να ανταποκριθούν στις κλήσεις των πολιτών για απεγκλωβισμό.

Στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο και τους Άρη Ραβανό και Νικήτα Κορωνάκη μίλησε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, μεταφέροντας τις εξελίξεις στο θέμα.

«Η βροχόπτωση έχει υποχωρήσει και η στάθμη του νερού αρχίζει να κατεβαίνει. Ακόμα τα πράγματα είναι σοβαρά. Για κανέναν λόγο δεν πρέπει να βγαίνουμε από τους κλειστούς χώρους που βρισκόμαστε. Έχουμε εγκλωβισμένους ανθρώπους. Δεν έχουμε σήμα για σοβαρό κίνδυνο. Πλησιάζουμε στα κρίσιμα σημεία, και ειδικά στο Μπούρτζι υπάρχει ειδική ομάδα με λέμβο. Αν το επιτρέψει ο καιρός θα σηκωθεί και ελικόπτερο για διασώσεις. Τα χωματουργικά τα δικά μας είναι ήδη εκεί. Ήδη έχουν γίνει πολλές διασώσεις», σημείωσε ο κ. Σπανός.

Ανετράπη αστυνομικό όχημα στην προσπάθεια διάσωσης!

Αρκετές οικογένειες με μικρά παιδιά βρέθηκαν εγκλωβισμένοι σε διαφορετικά σημεία των περιοχών. Όλες σχεδόν οι αστυνομικές και πυροσβεστικές δυνάμεις βρίσκονται σε αυτήν την περιοχή ώστε να μεταφέρουν σε ασφαλή σημεία τους εγκλωβισμένους.

Σε αρκετά σημεία το ύψος του νερό είχε φτάσει τουλάχιστον 1,5 μέτρο καθιστώντας την κατάσταση κρίσιμη περνώντας η ώρα.

Στην προσπάθεια του αστυνομικό όχημα να μεταφέρει κάποιους από αυτούς από τα Πολιτικά στα Ψαχνά, ανετράπη εκτός δρόμου ενώ ο χείμαρρος δεν άφηνε τα υπόλοιπα οχήματα να πλησιάσουν ώστε να βοηθήσουν στην διάσωση. Στο σημείο έσπευσε γερανός ώστε να απεγκλωβίσει το όχημα και εν συνεχεία οι άνθρωποι να μεταφερθούν σε ασφαλές σημείο.

Την ίδια ώρα όχημα βρέθηκε εγκλωβισμένο στην Περιοχή Άγιος Πανοράματος όπου η κατάσταση παρόμοια. Έσπευσε όσο πιο γρήγορα μπορούσε όχημα της Πυροσβεστικής και τον απεγκλώβισε οδηγώντας τον σε ασφαλές σημείο.

Πηγή:skai.gr, newsit.gr, tanea.gr, eviathema,gr