Σα. Μάι 4th, 2024

Εύβοια: Νεκρό βρέφος από την φονική κακοκαιρία – 4 νεκροί μέχρι ώρας (εικόνες)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Εύβοια: Νεκρό βρέφος από την φονική πλημμύρα – 4 νεκροί μέχρι ώρας

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, αναφέρουν πως υπάρχει και 4ος νεκρός, ένας 39χρονος στο Μπούρτζι.

Δεν έχει τέλος η τραγωδία στην Εύβοια καθώς υπάρχει ένα νεκρό βρέφος 8 μηνών στην περιοχή Πολιτικά.

Να υπενθυμιστεί πως νωρίτερα ανασύρθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους δύο ηλικιωμένοι στα Πολιτικά Ευβοίας από τα σπίτια τους που πλημμύρισαν από την τρομερή νεροποντή που έπνιξε από χτες το βράδυ την περιοχή και ειδικότερα τα Ψαχνά, τα Πολιτικά και το Λευκαντί.

​Πρόκειται για έναν 86χρονο και μια 85χρονη, οι οποίοι είχαν εγκλωβιστεί στις οικίες τους όπου βρέθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους.

​Τα πυροσβεστικά συνεργεία συνεχίζουν μέχρι και αυτή την ώρα να απεγκλωβίζουν ανθρώπους που έχουν παγιδευτεί στα σπίτια, όπου σε πολλά σημεία το νερό έχει φτάσει πάνω απο 1,5 μέτρα. 

Στην περιοχή ο Νίκος Χαρδαλιάς

Από χθες βράδυ ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος ήταν από την πρώτη στιγμή σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό, τον Δήμαρχο Διρφύων-Μεσσαπίων Γεώργιο Ψαθά και τη Δήμαρχο Χαλκιδέων Ελένη Βάκα. Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, μεταβαίνει στην περιοχή για εκτίμηση της κατάστασης και για τον συντονισμό της αντιμετώπισής της. Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώνεται συνεχώς για την εξέλιξη των απεγκλωβισμών και των ενεργειών που γίνονται από τις αρμόδιες αρχές.

Με ελικόπτερα

Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο νότια της Χαλκίδας εκεί όπου οι πυροσβέστες αδυνατούν να φτάσουν στα σπίτια γιατί οι δρόμοι είναι κομμένοι και ζήτησαν ενισχύσεις από ελικόπτερο ώστε να ξεκινήσουν απεγκλωβισμοί ανθρώπων από τις ταράτσες των σπιτιών.

Όπως έγινε γνωστό, διατέθηκε ελικόπτερο και σε λίγο θα βρίσκεται εκεί έτσι ώστε να βοηθήσει, ιδιαίτερα στο Μπούρτζι και το Λευκαντί, καθώς έχει καταστραφεί το οδικό δίκτυο και τα νερά δεν επιτρέπουν την κίνηση κανενός αυτοκινήτου. Τα μονά οχήματα που έχουν μπει στην περιοχή είναι χωματουργικά οχήματα που έχει διαθέσει η Περιφέρεια, ενώ συνεχίζεται η βροχόπτωση με συνέπεια να μην υπάρχει μια πρώτη αποτίμηση των ζημιών δεν είναι δυνατόν να προσεγγίσουν τα Πυροσβεστικά οχήματα.

Πηγή: pronews.gr, newsit.gr, ert.gr, iefimerida.gr