Σα. Απρ 27th, 2024

Η αναπηρία στην Ελλάδα είναι μπίζνα

Κοινοποίηση ειδήσεων

Η αναπηρία στην Ελλάδα είναι μπίζνα!

Στερήθηκα άδικα την εισαγωγή στην αστυνομία , δεν το έβαλα κάτω και αποφάσισα να σπουδάσω νομική ώστε να ενταχθώ πολιτικό προσωπικό στην ΕΛΑΣ .

Πράγματι, τα κατάφερα 14η επιλαχόν στο ΕΚΠΑ , και ξεκινά ο μαραθώνιος … ενημερώνομαι ότι βάση νόμου υποχρεούνται όλα τα πανεπιστήμια έχουν μέριμνα για τους φοιτητές με αναπηρία .

Παίρνω τηλέφωνο λοιπόν και εγώ στην μονάδα προσβασιμότητας του ΕΚΠΑ , κανονίζω την πρώτη μας συνάντηση και τώρα αρχίσουν τα όργανα .

Μου γνωστοποιούν ότι υπάρχει υπηρεσία μεταφοράς ΑμεΑ αλλά απ’ έξι Van έχουν έρθει τα τέσσερα και περιμένουν τα αλλά δυο να έρθουν κάποια στιγμή , τα οποία είναι όλα δωρεές ! Όμως από τα τέσσερα Van, τα δυο είναι σε λειτουργία και επιπλέον βάση του νόμου (ΦΕΚ 108-Β-2010 ) υπάρχει πλαφόν στα καύσιμα 50L. το μήνα και επειδή είστε παιδιά δεν ξέρουμε αν μπορούμε να σας εξυπηρετήσουμε , ίσως θα μπορούσες να έρθεις μέτρο μέχρι τον Ευαγγελισμό και σε παραλάβει το Van εκεί.

Αν είναι λέω να μπλέξω με ΜΜΜ έχει ράμπα ή δεν έχει και αν έχει είναι κρίση του οδηγού αν θα ανοίξει, τι είναι να πάω και στην σχολή ;

Οι υπόλοιποι πως έρχονται ;

Οι περισσότεροι με ΜΜΜ , άλλοι με ταξί ΑμεΑ και με ΙΧ ! Μάλιστα … Εν τω μεταξυ το φθηνότερο ταξί ΑμεΑ ζητά 70€ την διαδρομή αρα θέλω για ταξί 140€ την ημέρα . Αν πω να βγάλω δίπλωμα , είναι τα παράβολα , τα μαθήματα , η μετατροπή στο ΙΧ φτάνουμε τα 5.500€ συν την ανανέωση που είναι κάθε 2 χρόνια που πάλι δεν κατανοώ το αφού η πάθηση δεν είναι μυελού αρα ευτυχώς για μας δεν μεταβάλλεται υγεία μας .

Τα εργαλείας αξιοπρέπειας (αμαξίδια κτλ) άλλη ιστορία ακρίβειας !Αα και μην παραλείψω να αναφέρω την άλλη επική ατάκα των ανθρώπων του ΕΚΠΑ ευτυχώς που έχετε ιδιωτική προσωπική βοηθό γιατί δεν έχουμε καμία υπηρεσία απ’ αυτές που αναφέρονται (βοηθοί γραφής κτλ)

Το κτήριο της νομικής έχει πρόσβαση ;

Ναι , έχει ανελκυστήρες το κριτήρια προσβάσιμο και το παλιό και το νέο αλλά αν λήξει η εγγύηση συντήρησης βγαίνουν εκτός λειτουργίας και επειδή ζούμε στην Ελλάδα το χαρτί μπορεί να κανει και 2 μηνες να ανανεωθεί ωστόσο κάτι ακούστηκε ότι μεριμνούν για την προσβασιμότητα του κτιρίου γιατί για να πάω στο μπάνιο πρέπει να κατέβω στο Γκαραζ του νέου κτιρίου και όταν ρώτησα: Τουαλέτα υπάρχει ;

Είπαν : Ναι, αλλά πρέπει να διασχίσεις το μισό κτήριο !

Βρες λύση ….

Η κοινωνία παρέχει δωρεάν εκπαίδευση χωρίς τελικά να την παρέχει σε καμία βαθμίδα πρώτον και δεύτερον έχουν μάθει εκμεταλλεύονται ολοι ως εσχάτων την ανάγκη μας • ανάπηροι είμαστε , όχι πλούσιοι ! Πρόσβαση δεν υπάρχει ΠΟΥΘΕΝΑ !!!

*Το άρθρο έχει γράψει η Μπουζουνοπούλου Μαρίνα – Πολυξένη