Τε. Μάι 1st, 2024

ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ: ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ ΚΑΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΜΕ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΕΡΓΑ

Κοινοποίηση ειδήσεων

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου 30 Οκτώβρη έθεσα το θέμα της έλευσης του Φυσικού Αερίου στην πόλη της Κορίνθου.
Με την υπ’ αριθμ. 1318/21-12-2018 απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΦΕΚ 5905/Τ.Β./31-12-2018) δόθηκε άδεια 25ετούς διάρκειας στη Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ Α.Ε.) για την κατασκευή δικτύων διανομής φυσικού αερίου μεταξύ άλλων και στην πόλη της Κορίνθου.
Σύμφωνα με το ΦΕΚ τα έργα αναμένεται να ξεκινήσουν το 2020 πρώτα από την πόλη μας και θα επεκταθούν και σε άλλες πόλεις της Πελοποννήσου και θα ολοκληρωθούν σε τρία έτη. Προβλέπεται σε βάθος τριετίας να συνδεθούν 70 οικιακοί καταναλωτές και 20 εμπορικοί, ενώ το κόστος προβλέπεται σε 1.600.000 € για το δίκτυο χαμηλής πίεσης και σε 2.400.000 € για το δίκτυο μέσης πίεσης.
Ζήτησα από τη Δημοτική Αρχή να ενημερωθεί το Συμβούλιο αν έχουν υποβληθεί σχετικά διαγράμματα από τη ΔΕΔΑ στη Τεχνική Υπηρεσία και ποιο το χρονοδιάγραμμα.
Το κυριότερο όμως που ζήτησα είναι να γίνει πρόβλεψη να μην ξανασκαφτούν οι δρόμοι της Κορίνθου για δεύτερη φορά σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, μία από το Δήμο και μία από τη ΔΕΔΑ.
Ειδικότερα μάλιστα εν όψει
Α)της ανάπλασης στις αρχές του 2020 των οδών Ερμού (από το Δημαρχείο μέχρι την οδό Δαμασκηνού (πεζόδρομος), Κύπρου και Εθνικής Αντίστασης που προβλέπεται να ανακατασκευαστούν σύμφωνα με τη μελέτη ανάπλασης της πλατείας Παναγή Τσαλδάρη (Περιβολάκια)
Β)της ανάπλασης πεζόδρομου με δρόμο ήπιας κυκλοφορίας στις οδούς Κύπρου και Κολοκοτρώνη (γύρω από το δικαστήριο) που ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες έγκρισης της κυκλοφοριακής ρύθμισης και δημοσίευσής της στο ΦΕΚ πρόσφατα
Γ)ασφαλτόστρωσης δημοτικών οδών μέσα στην πόλη στα πλαίσια της εν εξελίξει εργολαβίας δημοτικής οδοποιίας.
Ο κ. Δήμαρχος μας ενημέρωσε ότι είχε επαφή με τους αρμόδιους της ΔΕΔΑ και η απάντηση είναι ότι τα έργα δεν θα ξεκινήσουν το 2020, όπως αναφέρει το ΦΕΚ. Επίσης στην οδό Ερμού που θα αναπλαστεί και θα τοποθετηθούν κυβόλιθοι, ο Δήμος θα περιλάβει στην κατασκευή του έργου και τη τοποθέτηση αγωγών πολυαιθυλενίου για να μην ξανασκαφτεί ο πεζόδρομος.
Για τα υπόλοιπα αναμονή.