Πε. Μάι 2nd, 2024

“Ο ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ ΒΟΧΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΑΣΙΜΟΤΗΤΑ”

Κοινοποίηση ειδήσεων

“Η επόμενη Δημοτική Αρχή χρειάζεται περισσότερους νέους, άφθαρτους και μορφωμένους ανθρώπους, ανθρώπους που δεν θα έχουν προκαλέσει το κοινό αίσθημα με τη στάση τους”

Συμπληρώθηκαν ήδη 3 χρόνια από τις τελευταίες Δημοτικές εκλογές του Μαίου του 2019 όπου οι δημότες αποφάσισαν να δώσουν μια 3η θητεία στο Δήμαρχο κ. Παπακυριάκο. Κατά τη διάρκεια εκείνης της προεκλογικής περιόδου ο Δήμαρχος υποσχέθηκε να πάει μαζί με τους δημότες στο “επόμενο βήμα” γιατί ήταν η πιο “σοβαρή και αξιόπιστη επιλογή”, όπως έλεγε το προεκλογικό του σύνθημα. Ταυτόχρονα, έπεισε αρκετούς αξιόλογους συνδημότες μας να συμμετάσχουν στην προσπάθεια του για ανανέωση.

Τρία χρόνια αργότερα καμία από τις προεκλογικές υποσχέσεις του κ. Παπακυριάκου δεν έχει υλοποιηθεί, όπως και τις προηγούμενες φορές, και το επόμενο “βήμα” το έκανε με τη γνωστή ομάδα 4-5 στελεχών και μιας “αυλής”, εξοστρακίζοντας πολλά αξιόλογα άτομα που πίστεψαν τα λόγια του.

Τα έργα διαρκώς εξαγγέλονται, διαρκώς διαφημίζονται αλλά δεν εκτελούνται. Στα 12 χρόνια που διοικεί το Δήμο , δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΕΝΑ εμβληματικό έργο να μείνει ως κληρονομιά στον τόπο αυτό. Πόσο ακόμα θα βλέπουμε το ίδιο έργο;;

Όλα αυτά τα χρόνια ο Δήμος Βέλου Βόχας έμεινε στασιμος με τη διαρκή επίκληση των οικονομικών χρεών που κληρονόμησαν για τα οποία όμως όλοι οι υπεύθυνοι έμειναν ατιμώρητοι ή και “αναβαπτίστηκαν” πολιτικά στην κολυμβήθρα του κ. Παπακυριάκου.

Και τελικά το “νοικοκύρεμα” που επικαλούνταν για 12 χρόνια κατέληξε σε “μαγείρεμα” αν λάβουμε υπόψιν μας τις πρόσφατες παρατυπίες του Δημάρχου για τα χρέη και την εκκαθάριση της ΔΑΕΒ, το μισθό της Προέδρου της “Ανέλιξης” και πολλές άλλες περιπτώσεις.

Συμπερασματικά, ο κ. Παπακυριάκος μπορεί να είχε καλές προθέσεις αλλά αποτέλεσμα δεν έφερε, αποδείχτηκε λίγος για τις προκλήσεις των καιρών. Μετά από 12 χρόνια εξουσίας κούρασε και κουράστηκε και ο ίδιος και δεν έχει να προσφέρει τίποτα περισσότερο.

Η περιοχή πλέον έχει ανάγκη από Δήμαρχο και όχι υπέυθυνο Δημοσίων Σχέσεων.

Δεν θα επεκταθώ περισσότερο διότι ακόμη και αν εξαντλήσουμε την ανάλυση με τα ατοπήματα, τις παραλείψεις, τις αστοχίες και τις γκάφες του Δημάρχου και των συνεργατών του δεν θα βρούμε λύσεις στα προβλήματα της περιοχής μας.

ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ

Το 2022 το αίτημα είναι άλλο. Είναι η συμμετοχή ΝΕΩΝ και ΑΦΘΑΡΤΩΝ προσώπων που θα φέρουν έναν φρέσκο αέρα στο μουχλιασμένο πολιτικό περιβάλλον της περιοχής. Δεν μπορεί κανένας να επικαλεστεί την αλλαγή ή την ανανέωση όταν έχει κουραστεί ή φθαρεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο. Η αλλαγή δεν θα έρθει με τα εργαλεία του χθες, ούτε με τους ανθρώπους του.

Σίγουρα είναι και η εμπειρία ένας σημαντικός παράγοντας αλλά όχι ο σημαντικότερος πλέον. Ποιο είναι το αποτέλεσμα που έφεραν οι “έμπειροι” πλέον αυτοδιοικητικοί του τόπου μας;; Τι καινούριο κομίζουν;; Ποιο είναι το αφήγημα τους;; Βεβαίως και να δεχθούμε τη συμβουλή τους και τις γνώσεις τους αλλά μέχρι εκεί.

Η περιοχή μας χρειάζεται άμεσα ένα νέο αφήγημα, μια νέα κατεύθυνση, χρειάζεται περισσότερους μορφωμένους ανθρώπους που με τις γνώσεις τους και την εμπειρία τους θα βοηθήσουν να βγούμε από το βάλτο της στασιμότητας.

Η επόμενη Δημοτική αρχή χρειάζεται να επενδύσει στην εξωστρέφεια και όχι στη μιζέρια, τις δικαιολογίες για το τι φταίει και δεν προχωράμε, τα τραπεζώματα και τις αναθέσεις στους ίδιους και τους ίδιους.

Η επόμενη Δημοτική Αρχή χρειάζεται περισσότερους νέους, άφθαρτους και μορφωμένους ανθρώπους, ανθρώπους που δεν θα έχουν προκαλέσει το κοινό αίσθημα με τη στάση τους, που δεν θα κρύβουν την κούρασή τους πίσω από καλογυαλισμένες φωτογραφίες και παραπλανητικά αν όχι ψεύτικα συνθήματα. Το έργο αυτό το είδαμε πολλές φορές σε επανάληψη.

Και πάνω από όλα, και τα άτομα που θα ηγηθούν της όποιας προσπάθειας πρέπει να έχουν τα αντίστοιχα χαρακτηριστικά.