Πα. Απρ 19th, 2024

Παραδόθηκε το αναβαθμισμένο πολυδύναμο περιφερειακό ιατρείο Καλλιανών

Κοινοποίηση ειδήσεων

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας εγκαινίασε το απόγευμα σήμερα Πέμπτη 4 Μαΐου το αναβαθμισμένο πολυδύναμο περιφερειακό ιατρείο Καλλιανών, στην Δ.Ε. Στυμφαλίας, του Δήμου Σικυωνίων.

Στην εν λόγω υποδομή παροχής πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας η Περιφέρεια Πελοποννήσου υλοποίησε ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο εκσυγχρονισμού και λειτουργικής αναβάθμισης, με προϋπολογισμό 339.000 ευρώ, “απολύτως απαραίτητο σε μια περιοχή με υψηλή επισκεψιμότητα, έργο που αποτελούσε χρόνιο αίτημα των κατοίκων” σημείωσε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας στη σύντομη παρέμβασή του, τονίζοντας στη συνέχεια:

“Ο τομέας της δημόσιας υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας αποτελούσε ανέκαθεν και αποτελεί πρωταρχική προτεραιότητα για την περιφερειακή Αρχή, η οποία έχει παρέμβει με έργα σε τουλάχιστον 10 Κέντρα Υγείας σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες”.

Αναφερόμενος ειδικότερα στην Κορινθία, ο περιφερειάρχης επισήμανε την πολύ καλή συνεργασία της Περιφέρειας με την διοίκηση του Νοσοκομείου Κορίνθου -τόσο σε θέματα ιατρομηχανολογικού εξοπλισμού, όσο και αναβάθμισης των υποδομών του εν λόγω ιδρύματος, με διάθεση πιστώσεων συνολικού ύψους περί το 1 εκ. ευρώ.

Επιπλέον, τόνισε ότι δρομολογούνται οι παρεμβάσεις στα Κέντρα Υγείας Νεμέας και Λουτρακίου, οι οποίες θα χρηματοδοτηθούν μέσα από το νέο ΕΣΠΑ 2021 – 2027.

Εξ άλλου, ο περιφερειάρχης επισήμανε και την δωρεά της επίπλωσης στο πολυδύναμο περιφερειακό ιατρείο από τον πρώην δήμαρχο Στυμφαλίας Κώστα Λέγγα.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Παράλληλα, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας αναφέρθηκε στην σημαντική συνδρομή της Περιφέρειας στον τομέα της υγείας, επισημαίνοντας τις συνολικού ύψους περί τα 40.000.000 ευρώ πιστώσεις που η Περιφέρεια διέθεσε στην διάρκεια της πανδημίας της covid-19 για την ενίσχυση των δημόσιων υποδομών υγείας -τόσο σε εξοπλισμό και μέσα, όσο και καλύπτοντας μισθοδοσία έκτακτου ιατρονοσηλευτικού προσωπικού στις εν λόγω υποδομές.

Επιπλέον, ο Π. Νίκας σημείωσε και τα έργα στον τομέα της υγείας τα οποία η Περιφέρεια Πελοποννήσου χρηματοδότησε μέσω του ΕΣΠΑ 2014 – 2020, διαθέτοντας συνολική πίστωση 14,3 εκ ευρώ.

Στην αποψινή εκδήλωση παρέστησαν επίσης, μεταξύ άλλων, ο μητροπολίτης Κορίνθου, Σικυώνος, Ζεμενού, Ταρσού και Πολυφέγγους Διονύσιος, ο υφυπουργός Ερευνας και Τεχνολογίας Χρίστος Δήμας, οι αντιπεριφερειάρχες Κορινθίας Χάρης Βυτινιώτης, Υγείας και Πρόνοιας Τάσος Γκιολής και Αθλητισμού και Ενέργειας Γιώργος Οικονόμου, η εντεταλμένη για θέματα Πολιτισμού περιφερειακή σύμβουλος Κορινθίας Αθηνά Κόρκα, ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος, ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων κ.α.