Τρ. Μάι 21st, 2024

Προκαλείτε κ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ…..! ( του ΧΡΗΣΤΟΥ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Η Άλκηστις Πρωτο-ψάλτη σε «περιφορά» και το Διάγγελμα του Πρωθυπουργού της 13ης  Απριλίου 2020! –  Σχέση και αντίφαση!

Στο Διάγγελμα του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη για τον κορονο-ιό της 13 Απριλίου 2020, μεταξύ άλλων(αποσπάσματα του Διαγγέλματος), αναφέρονται:

(ΣΗΜΕΙΩΣΗ: τα μαύρα , πλάγια και σε παρένθεση γράμματα δεν είναι του κ. πρωθυπουργού, αλλά ο σχολιασμός του γράφοντος το κείμενο, Χρήστου Ρουμελιώτη). 

Συμπολίτες μου,

…..Έθεσα, τότε, έναν σαφή στόχο: Να περιορίσουμε την εξάπλωση του Κορωνοϊού στη χώρα, υπομένοντας και ατομικές θυσίες. (Τις κάναμε αυτές τις θυσίες, γεγονός  που επισημαίνουν και οι ξένοι και  γι’ αυτό και μας ευχαριστείς κ. Πρωθυπουργέ!) Και αυτές τις θυσίες τις κάνατε, με υψηλό αίσθημα ευθύνης. (Όντως!  Εσείς όμως τι κάνατε με την Πρωτοψάλτη; Είστε σίγουρος ότι λειτουργήσατε υπεύθυνα;) Σας αξίζει ένα μεγάλο ευχαριστώ, (Δεν το χρειαζόμαστε το «ευχαριστώ» σας,  διότι την θυσία του λαού να στερηθεί την Μεγάλη Εβδομάδα του,  εσείς την τσαλαπατήσατε έξω από το Μαξίμου , με την Άλκηστη και τους 100 παρατρεχάμενους που δεν κρατούσατε  αποστάσεις και δεν φοράγατε μάσκες…) για την εμπιστοσύνη, αλλά και την πειθαρχημένη συμπεριφορά. (Να είστε σαφής: την πειθαρχημένη συμπεριφορά του λαού και  Όχι του Πρωθυπουργού!) Δείξαμε τον καλύτερό μας εαυτό. Κι αν αυτό μας προσφέρει μια εύλογη ικανοποίηση, γιατί όχι και υπερηφάνεια, μας εξοπλίζει, ταυτόχρονα, με πρόσθετο κουράγιο να συνεχίσουμε τη μάχη.  (Μόνο που θα συνεχίσουμε την μάχη,  μιμούμενοι το παράδειγμα σας κ. Πρωθυπουργέ. Μιμούμενοι    τον τρόπο που παρακολουθήσατε την Πρωτοψάλτη έξω από το Μέγαρο Μαξίμου. Να είστε σίγουρος. Το παράδειγμα σας, μας  ενέπνευσε!!!.)

. Η παραμικρή επανάπαυση, ωστόσο, μπορεί εύκολα να οδηγήσει σε οδυνηρό πισωγύρισμα. (Μήπως επαναπαυθήκατε κ. Πρωθυπουργέ και θα υποστεί ο πειθαρχημένος λαός σας,  πισωγύρισμα εξ αιτίας σας; Αν αρχίσει αυτό το πισωγύρισμα εξαιτίας σας κ. Μητσοτάκη και αρχίσουμε να μετράμε κρούσματα ή και νεκρούς από τον κορονοιό,  ποια ποινή πρέπει να σας επιβάλει η Πολιτική προστασία και ο τόσο ευαίσθητος για  «παραβατικές» συμπεριφορές Κληρικών,  Υφυπουργός της,  κ. Χαρδαλιάς; )

Γι’ αυτό και θα επιμείνουμε στο δρόμο που χαράξαμε: (ποιον δρόμο κ. Πρωθυπουργέ; αυτόν της απόλυτης πειθαρχίας και συμμόρφωσης που μας ζητήσατε με το Διάγγελμά σας και τις απειλές της Πολιτικής προστασίας, ή αυτόν, της επανάπαυσης,  που μας υποδείξατε με την στάση σας δίπλα στην Πρωτοψάλτη;)

Συμπολίτες μου,

Η πανδημία υποχωρεί. Αλλά είναι πολύ πιθανό να επιστρέψει τον επόμενο χειμώνα. Και πρέπει να μας βρει έτοιμους. (έτοιμους στο να πειθαρχήσουμε ή στο να μην πειθαρχήσουμε κ. Μητσοτάκη; Διότι μετά την αμφιλεγόμενη συμπεριφορά σας στην εποχούμενη συναυλία της Πρωτοψάλτη, ο κ. Χαρδαλιάς οφείλει να δώσει στο λαό  διευκρινήσεις και σ’ εσάς ένα γερό πρόστιμο ! Έχει το κουράγιο να το πράξει σ’ εσάς ή του είναι πιο βολικό να ρίχνει πρόστιμα σε άξιους  Μητροπολίτες, ευλαβείς ιερείς και πιστούς χριστιανούς,  που αντί να κάνουν περιφορά  επί  καρότσας  μιας τραγουδίστριας με μπουζούκια και κιθάρες,  τόλμησαν να κάνουν Περιφορά την εικόνα της Παναγίας!!!  )

…Ενώ η κινητοποίηση της κοινωνίας εκφράζεται πολυδιάστατα: Με τις μεγάλες δωρεές ιδιωτών. Με τον εθελοντισμό χιλιάδων πολιτών. Αλλά και με την πειθαρχία όλων.( ΌΛΩΝ;;; Πόσα άτομα συνολικά είχε το κουβούκλιο και η καρότσα του φορτηγού του …..Δήμου Αθηναίων; Μήπως, βάσει της ΚΥΑ επιτρέπονται μόνον δύο; Και γιατί στις Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας στο Μητροπολιτικό Ναό  των Αθηνών μετράγαμε κάθε μέρα 15 με 20 άτομα, ενώ σε άλλους Μητροπολιτικούς Ναούς εφαρμόζατε τα ….μέτρα,  δηλαδή 4 με 5, το πολύ, άτομα; Συνεπώς δυο μέτρα και δυο σταθμά!!!!). Γιατί ο στόχος είναι κοινός.

Συμπολίτες μου,

Με την υπεύθυνη στάση σας, δαμάσατε το πρώτο κύμα του Κορωνοϊού (Μπράβο στο Λαό και μπράβο σας που του αναγνωρίζετε αυτή του την προσπάθεια και επιτυχία!  Εξ αιτίας αυτής της υπευθυνότητας  του λαού παίρνετε εσείς τα εύσημα από ξένους Ηγέτες και χώρες! Εσείς απλά μαζί με την Πρωτοψάλτη επιδεικνύετε την ανευθυνότητας σας!) Το μεγαλύτερο κέρδος μας, ωστόσο, από αυτή την πρωτόγνωρη κρίση έχει όνομα. Και λέγεται Εμπιστοσύνη. Εμπιστοσύνη προς το Κράτος. Προς την Κυβέρνηση. (Μήπως   έχετε την ψευδαίσθηση ότι ο λαός έχει εμπιστοσύνη προς το Κράτος και την κυβέρνηση,  την οποιαδήποτε Κυβέρνηση, των τελευταίων χρόνων που του προσήψαν την κατηγορία,  του «μαζί τα φάγαμε»,  ενώ η χώρα οδηγήθηκε στην οικονομική καταστροφή από λάθη και ατασθαλίες πολιτικών,  όπως όλοι εσείς  οι πολιτικοί μας αποκαλύπτετε και  ομολογείτε για  σκάνδαλα και ατασθαλίες ο ένας εναντίον του άλλου;) Αποδείχθηκε, για παράδειγμα, πως το κράτος πρέπει πρωτίστως να αξιολογείται με βάση την αποτελεσματικότητά του. Και πως, όταν το κράτος δεν γίνεται λάφυρο της εξουσίας, τότε μετατρέπεται σε αληθινή «Πολιτεία». Όχι σε έναν κομματικό προορισμό. (Αμήν και πότε να αισθανθεί ο Έλληνας το Κράτος ως αληθινή «Πολιτεία». Το ζει στο πετσί του επί χρόνια, ως λάφυρο εξουσίας από τους Κυβερνώντες. Διότι τι εξήγηση να δώσει κάποιος όταν το κράτος λειτουργεί και επεμβαίνει επιλεκτικά και επιτηρεί  ιερωμένους και Εκκλησίες για την μη εφαρμογή των απαγορεύσεων των συνάξεων «λόγω συγχρωτισμού», ενώ πληθώρα κόσμου συνωστίζεται, όπως μας ανακοινώνει κάθε μέρα ο κ. Χαρδαλιάς,  σε παραλίες, Τράπεζες, σούπερ μάρκετ,  σε πάρτυ, ή ξενοδοχεία όπου φιλοξενούνται αλλοδαποί, ή ακόμα-ακόμα και η παρακολούθηση της Άλκηστης Πρωτοψάλτη δίπλα στο Μέγαρο Μαξίμου από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό,  όπου εν μέσω δεκάδων πολιτών – χωρίς μάσκες και αποστάσεις ασφαλείας, δηλαδή παρανομούντων πολιτών με απλά λόγια – να χειροκροτεί ο ίδιος χωρίς μάσκα και να μην υπάρχει ένας αστυνομικός για να πράξει τα δέοντα…. όπως θα έκανε σε κάποιον παπά ή Δεσπότη,  ή σε κάποιον πιστό που θα συνόδευε την εικόνα της Παναγίας στο Αίγιο, ή ακόμα θα αφαιρούσε και τις πινακίδες από το αγροτικό φορτηγάκι πράγμα που δεν έκανε στο φορτηγό του Δήμου Αθηναίων με την φυσική παρουσία του πρώτου πολίτη του μεγαλύτερου Δήμου κ. Μπακογιάννη και του Πρωθυπουργού;;;; Λέτε αυτά να συμβαίνουν όταν το κράτος γίνεται λάφυρο εξουσίας; Δεν το πιστεύω!!!!!)

…Και, σε αντίθεση με το παρελθόν, σήμερα διαθέτουμε ένα μεγάλο πλεονέκτημα: Ένα τεράστιο απόθεμα αξιοπιστίας και σοβαρότητας. (Που είναι;  Επιβάλλεται  ο λαός να το διαπιστώσει! )Στην αρχή αυτής της περιπέτειας, ζήτησα την ισχύ της εμπιστοσύνης σας. Και μου την προσφέρατε απλόχερα. (Μπράβο στον Ελληνικό Λαό!) Πιστεύω ότι, με σκληρή δουλειά, σας την ανταποδίδω καθημερινά (Σίγουρα! Το επιβεβαιώνει και η Άλκηστις Πρωτοψάλτη με το πλήθος δίπλα στον πρωθυπουργό). Δεν ξεχνώ, όμως, ότι αυτή η κατάσταση δεν θα συνεχιστεί επ’ αόριστον. Μετά την κρίση, η κάθε εξουσία οφείλει να εγκαταλείπει το απυρόβλητο της ανάγκης, δυναμώνοντας την λογοδοσία. (Αχ αυτή η λέξη! Με τρομάζει…. ) Γιατί καμία έκτακτη συνθήκη δεν μπορεί να αμφισβητεί τη δημοκρατική ευαισθησία.(Λέτε αυτή η έκτακτη κρίση να μην αμφισβήτησε και να μην έθεσε σε δοκιμασία την δημοκρατική ευαισθησία;)

Κλείνω με τις εξής σκέψεις,

. Ας μείνουμε, λοιπόν, στο σπίτι. Για να ανταμώσουμε πάλι, υγιείς και δυνατοί, όταν περάσει η τρικυμία. Μένουμε σπίτι, βγαίνουμε νικητές. Γιατί μια κλωστή χωρίζει τη νίκη απ’ την καταστροφή: ..Αν δεν τηρήσουμε μέχρι τέλους (Προσέξτε κ. Πρωθυπουργέ τι λέτε: «μέχρι τέλους!» και όχι χειροκροτήματα σε τραγουδίστριες και κουβέντες χωρίς μάσκες και χωρίς αποστάσεις ασφαλείας, εν μέσω δεκάδων πολιτών και μάλιστα,  όταν πρέπει να κυκλοφορούμε ανά δύο σύμφωνα με τις υποδείξεις της δικής σας Κυβέρνησης… και μάλιστα όταν ο μήνας Απρίλιος, σύμφωνα πάντα με τα δικά σας λόγια αλλά και των ειδικών είναι ο μήνας που η πανδημία βρίσκεται στο αποκορύφωμά της!!!,)  τις συμβουλές των ειδικών, μπορεί να διαλύσουμε όσα πετύχαμε. (Αν συμβάλατε και σεις κ. Πρωθυπουργέ , έστω λίγο,  για να διαλύσουμε όσα πετύχαμε, τότε ……βοήθεια μας!)  – Καλή Ανάσταση σε όλες και όλους! (Χριστός Ανέστη & Καλά Χριστούγεννα! Άραγε με ανοιχτές Εκκλησιές;) 

Υ.Γ.:Α) Προς επίρρωση των παραπάνω, πατήστε και τον παρακάτω σύνδεσμο: 

Β)  Instagram  από ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

«Αφού δεν μπορούμε να πάμε εμείς στην @alkistisprotopsalti ήρθε εκείνη σε εμάς! Σε ευχαριστούμε που γέμισες την πόλη μας με μελωδίες και τραγούδια! #apotondromomeagapi».

ΕΡΩΤΗΣΗ: Αφού κι εμείς δεν μπορούσαμε να πάμε στον ΕΠΙΤΑΦΙΟ  κ. Μητσοτάκη, γιατί δεν μεριμνήσατε να έρθει κατ’ ανάλογο τρόπο ο ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ σ’ εμάς; Να είστε σίγουρος ότι με την Περιφορά του Επιταφίου στους δρόμους θα γέμιζε, όχι με παρωχημένα τραγούδια, (είμαστ’  ακόμα ζωντανοί….) αλλά με αισιοδοξία και δύναμη το πεσμένο ηθικό των Ελλήνων.

  Γ) Από  ΚΩΣΤΑ  ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: “Χθες ήταν μια υπέροχη μέρα που όλοι οι Αθηναίοι δεν θα ξεχάσουμε. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην μοναδική Alkistis Protopsalti Official, στον Θωμά, στον Πέτρο, στον Παντελή και στην Τώνια για την αισιοδοξία, τα χαμόγελα και τη χαρά που προσέφεραν από τον δρόμο με αγάπη. Και ας διακόπηκε κάποια στιγμή το τραγούδι από τα δάκρυα συγκίνησης. Και κάτι ακόμα: η μουσική ενώνει, δεν διχάζει ποτέ”.

ΕΡΩΤΗΣΗ:  Ενώ ο ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ που περιφέρεται στην Oρθόδοξη πατρίδα μας επί αιώνες, διχάζει τον Ελληνικό λαό και δεν τον ενώνει; Τόση αγάπη και σεβασμός στην δισχιλιόχρονη Ορθόδοξη Παράδοση μας, που πάντα η Εκκλησία στέκεται στο πλευρό της πατρίδας μας και του κάθε Έλληνα!  Ας τα βλέπουν οι Σεπτοί μας Δεσποτάδες αυτά που έχουν γίνει τα γκαρσόνια των εκάστοτε Κυβερνήσεων, μοιράζοντας εκατοντάδες ή και χιλιάδες μερίδες φαγητών σε αναξιοπαθούντες,  υποκαθιστώντας το Κράτος (ΓΙΑΤΙ; Η ευθύνη της περίθαλψης αναξιοπαθούντων και απόρων, τίνος ευθύνη είναι;) για να ακούσουν και τα «ευχαριστώ» τους! Δηλαδή μείωση των ωρών διδασκαλίας στα Θρησκευτικά, μείωση οργανικών θέσεων ιερέων και μείωση……. κι άλλων πραγμάτων!

Δ) Και μετά από αυτές τις φωτο: «Να μην κάνει κανείς σκέψη για εκδρομές την Πρωτομαγιά». Χαρδαλιάς