Πα. Μαρ 29th, 2024

Συναγερμός στον Έβρο για τη διάσωση 400 περίπου μεταναστών

Κοινοποίηση ειδήσεων

Μεγάλη επιχείρηση έχει κινητοποιηθεί για τη διάσωση 400 περίπου μεταναστών, ανάμεσά τους και παιδιά, που εντοπίστηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης 8 Σεπτεμβρίου σε νησίδα στον ποταμό Έβρο, εντός της Ελληνικής επικρατείας, όπως γνωστοποίησαν οι ελληνικές αρχές.

Άντρες της ΕΜΑΚ από την Αλεξανδρούπολη, αστυνομικοί και συνοριοφύλακες, με τη βοήθεια drones, συμμετέχουν στη μεγάλη αυτή επιχείρηση για την απομάκρυνση μεταναστών, αντρών, γυναικών και παιδιών, από το σημείο εντοπισμού τους. Η νησίδα βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τον παραποτάμιο οικισμό Κισσάριο, πολύ κοντά στα χωριά Αμόριο και Λάβαρα του Δήμου Σουφλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, ακριβώς απέναντι στη γείτονα χώρα Τουρκία, υπάρχει μονάδα Στρατοχωροφυλακής η οποία και παρακολουθεί τις κινήσεις που γίνονται.

Η επιχείρηση ξεκίνησε γύρω στις 15:30 το μεσημέρι της Πέμπτης, με στόχο να περισυλλεγούν σώοι όλοι οι μετανάστες και στη συνέχεια να μεταφερθούν σε Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης και στο Προαναχωρητικό Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών.

Όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Διδυμοτείχου, Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου, αυτήν τη στιγμή το σημείο του ποταμού που βρίσκεται η νησίδα, δεν έχει πολύ νερό, με αποτέλεσμα να μη βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο οι ζωές των μεταναστών.

Κατά τον ίδιο, στη συγκεκριμένη περιοχή πολύ συχνά μετανάστες επιχειρούν να μπουν στο ελληνικό έδαφος μέσω του ποταμού. Κάποιοι από αυτούς τα καταφέρνουν, άλλοι εντοπίζονται από τους συνοριοφύλακες και παραμένουν στο τουρκικό έδαφος.