Πε. Μάι 9th, 2024

ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΑΣ – ΟΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΜΑΣ

Κοινοποίηση ειδήσεων

ΝΕΑΠΟΛΗ – ΚΑΛΛΙΘΕΑ – ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ

Η Δημοτική αρχή τη θητεία 2014 – 2019 έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα και στις συνοικίες της πόλης της Κορίνθου. Με την ίδια τακτική θα συνεχίσει και στην επόμενη περίοδο 2019 – 2023. Ενδεικτικά και για τις περιοχές Νεάπολης, Καλλιθέας και Αγίας Άννας Κορίνθου, μπορούμε να αναφέρουμε τα εξής:

Τι έγινε:

Βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη οι εργασίες για την κατασκευή πολυδύναμου Νηπιαγωγείου (4 νηπιαγωγεία) στην περιοχή Νεάπολης και Αγίας Άννας, όπως είχαμε δεσμευτεί.
Εφαρμογή του σχεδίου πόλης Καλλιθέας Κορίνθου με οδοποιίες, πλατείες και κοινόχρηστους χώρους (σε εξέλιξη).
Αποζημιώσεις ιδιοκτητών σχεδίων πόλης ύψους 1.500.000 ευρώ για το 2019 και προβλέπονται άλλα 2.500.000 ευρώ τα επόμενα 2 έτη.
Επεκτάσεις φωτισμού.
Διανοίξεις νέων οδών.
Επεκτάσεις δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης.
Αποκατάσταση – ανακαίνιση Παιδικής Χαράς Καλλιθέας.
Αποκατάσταση των ανενεργών χωματερών του Δήμου.
Ολοκληρώθηκε η ανάπλαση και διαμόρφωση της πλατείας και του αναψυκτηρίου στην Αγία Άννα.

Τι σχεδιάζουμε για τη θητεία 2019 -2023:

Θα ενταχθεί άμεσα σε πρόγραμμα η κατασκευή τριών νέων πλατειών, όπως προβλέπεται από το Σχέδιο Πόλης στις περιοχές Νεάπολης, Καλλιθέας και Αγίας Άννας.
Θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί η εφαρμογή του Σχεδίου πόλης με ολοκλήρωση της οδοποιίας σε όλους τους δρόμους με υλικά τελευταίας τεχνολογίας.
Δημιουργία δυο κόμβων σύνδεσης των παράπλευρων περιοχών της ΝΕΟΑΚ (Συνοικισμός – Καλλιθέα, Αγία Άννα – Νεάπολη), σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Μελέτη και κατασκευή νέου κτιρίου μουσικού Γυμνασίου Κορίνθου και ημερήσιου ΕΠΑΛ Κορίνθου σε εκτάσεις ιδιοκτησίας του Δήμου.
Ολοκλήρωση μελέτης και κατασκευή έργων για αποχετευτικά ομβρίων υδάτων στις περιοχές Αγίας Άννας, Καλλιθέας και Νεάπολης Κορίνθου.
Κατασκευή γηπέδου στο χώρο του πρώην στρατοπέδου του 6ου Συντάγματος Πεζικού που μας παραχωρήθηκε.