Πε. Μάι 2nd, 2024

Χρήστος Μπριστογιάννης: «Όχι στον αφανισμό των αγροτών»

Κοινοποίηση ειδήσεων

Τοποθετηση του Χρήστου Μπριστογιαννη, μέλους της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

«Η απόφαση της κυβέρνησης να μην δώσει παράταση (όπως συμβαίνει άλλωστε) στην έκδοση τιμολογίων των σταφιδοπαραγωγών έχει προκαλέσει σοβαρές επιπτώσεις.

Το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών εξαιρείται και δεν δικαιούται τη συνδεδεμένη επιδότηση, βάσει των στρεμμάτων καλλιέργειας, οδηγούμενοι έτσι ένα βήμα πιο κοντά στην οικονομική εξαθλίωση. Όλα στο βωμό του κέρδους των συντεχνιών που όλοι γνωρίζουμε στη Κορινθία αλλά και στη Πελοπόννησο.

Η έλλειψη ρευστότητας έχει επηρεάσει άμεσα την ικανότητα να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, ενώ η απουσία στήριξης από το κράτος θέτει σε κίνδυνο την επιβίωση πλέον των αγροτικών κοινοτήτων. Η πολιτική αυτή διακυβέρνησης απειλεί τη βιωσιμότητα της παραγωγής σταφίδας στο νομό και την τοπική οικονομία, ενώ οι εκλεγμένοι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος σφυρίζουν στον ίδιο ρυθμό με το φορολογικό νομοσχέδιο των ελεύθερων επαγγελματιών. Αδιάφορα. Όπως άλλωστε και ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης.

Είναι επείγον να ληφθούν μέτρα που θα υποστηρίξουν τους αγρότες και θα διασφαλίσουν την αειφόρο ανάπτυξη του γεωργικού τομέα. Απαιτείται άμεσα πολιτική βούληση. Όχι στον αφανισμό των αγροτών.»

Αναμένονται ενέργειες και ερώτηση στη Βουλή από το ΠΑΣΟΚ σχετικά με το φλέγον ζήτημα.