Δε. Μαρ 4th, 2024

Στο ΕΣΡ όσα κανάλια διεκδικούν τηλεοπτική άδεια – Εως τις 15:00 η κατάθεση φακέλων

Κοινοποίηση ειδήσεων

Σήμερα αναμένεται να δημοσιοποιηθούν τα ονόματα των υποψηφίων που θα διεκδικήσουν μία από τις 7 τηλεοπτικές άδειες. Η προθεσμία για την κατάθεση των φακέλων είναι έως τις 15:00.

Περίπου στις 17:30 θα γίνουν γνωστά τα ονόματα των υποψηφίων που διεκδικούν μία τηλεοπτική άδεια γενικού περιεχομένου πανελλαδικής εμβέλειας.

Ιδιαίτερα αυξημένα είναι τα μέτρα ασφαλείας στα γραφεία του ΕΣΡ από χθες, ενώ έως τις 15:00 θα προσέλθουν όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό.

Μόλις ολοκληρωθεί η προθεσμία της κατάθεσης, η Ολομέλεια του ΕΣΡ θα συσκεφθεί, και αφού αρχικά πραγματοποιηθεί ο πρώτος τυπικός έλεγχος των δικαιολογητικών, θα ανακοινώσει τη λίστα με τα ονόματα των υποψηφίων που θα περάσουν στη διαδικασία της αποσφράγισης.

Η διαδικασία της αποσφράγισης των φακέλων, στην οποία παρόντες θα είναι οι εκπρόσωποι όλων των υποψηφίων, θα ξεκινήσει την Παρασκευή και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως την Τρίτη.

Μετά την ολοκλήρωση της αποσφράγισης και μέσα σε διάστημα δέκα ημερών θα πρέπει να υποβληθούν οι ενστάσεις που ενδέχεται να προκύψουν.

Όσα κανάλια λειτουργούν μέχρι τώρα, αλλά δεν θα καταθέσουν αίτηση συμμετοχής στον διαγωνισμό, θα αναγκαστούν να διακόψουν την εκπομπή τους.

Όπως ορίζει ο νόμος, τρεις μήνες μετά την προκήρυξη του διαγωνισμού διακόπτεται το σήμα σε όσους δεν διεκδικούν τηλεοπτική άδεια.

 

Ποια κανάλια διεκδικούν άδεια – «Εκτός» το MEGA

Οι σταθμοί που θα ριχτούν στη μάχη διεκδίκησης μίας τηλεοπτικής άδειας, όπως είναι γνωστό, είναι: ΑΝΤ1, Αlpha, Star, ΣΚΑΪ, «Ε» (το Mega, όπως έγινε χθες γνωστό, δεν θα διεκδικήσει άδεια), αλλά και δύο υποψήφιοι οι οποίοι δεν διαθέτουν κανάλι αλλά ενδιαφέρονται να αποκτήσουν. 

Πρόκειται για τον κ. Βρυώνη, πρώην ιδιοκτήτη του «Ε», και για τον κ. Μάρη, οι οποίοι κατεβαίνουν με επιχειρηματικά σχήματα προκειμένου να διεκδικήσουν μία άδεια.

Σε περίπτωση που οι υποψηφιότητες ξεπεράσουν τις επτά, τότε θα οδηγηθούμε σε δημοπρασία και σε αύξηση του τιμήματος.

iefimerida.gr