Τε. Μάι 25th, 2022

Καλαμάτα: Προμήθεια εξοπλισμού 2 εκατομμυρίων για το νοσοκομείο

Κοινοποίηση ειδήσεων

Στην προμήθεια ψηφιακού ακτινολογικού εξοπλισμού συνολικού προϋπολογισμού 380.000 € προχωρά το Νοσοκομείο της Καλαμάτας. Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται η δημοσίευση της διακήρυξης του σχετικού διαγωνισμού.  Η προμήθεια θα γίνει με χρηματοδότηση που έλαβε το Νοσοκομείο Καλαμάτας από το αποθεματικό του Υπουργείου Υγείας.

Παράλληλα, σε ολοκληρώνεται και ο διαγωνισμός για την προμήθεια νέου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού συνολικού προϋπολογισμού 1.000.000 € μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του 2017.

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου, Γιώργος Μπέζος δήλωσε:
“Καιρό τώρα, όλοι μαζί, καταβάλλουμε μία μεγάλη προσπάθεια το Νοσοκομείο Καλαμάτας να το φθάσουμε ψηλά. Και αυτό γιατί, για όλους μας πάνω από όλα είναι ο Άνθρωπος, πάνω από όλα είναι ο Ασθενής.
Αυτή την περίοδο τρέχουν οι διαδικασίες για την προμήθεια νέου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού συνολικού προϋπολογισμού περίπου 2.000.000 €.

Τέλος, να σημειωθεί ότι σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υγείας μεταξύ του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη και του Διοικητή του Γ.Ν.Μεσσηνίας Γεωργίου Μπέζου αποφασίστηκε η χρηματοδότηση του Νοσοκομείου με το ποσό των 550.000 € μέσω ΠΔΕ για την προμήθεια 20 μηχανημάτων αιμοκάθαρσης, ενός βρογχοσκοπικού πύργου πλήρης και ενός συστήματος βιντεοαρθροσκόπησης υψηλής ευκρίνειας.

ert.gr