Δε. Μαρ 4th, 2024

Σεισμός 3,7 Ρίχτερ στην Πάτρα – Ταρακουνήθηκε η Δυτική Ελλάδα

Κοινοποίηση ειδήσεων

Ο σεισμός που σημειώθηκε στις 08:25 έγινε αισθητός στην Πάτρα, αλλά και σε άλλες περιοχές της Αχαΐας και της Αιτωλοακαρνανίας.

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείο Αθηνών, ο σεισμός είχε μέγεθος 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίστηκε κοντά στην περιοχή Σαραβάλι της Πάτρας.

Ο σεισμός ήταν επιφανειακός. Το εστιακό του βάθος υπολογίστηκε στα πέντε χιλιόμετρα και γι’ αυτό ταρακούνησε την Αχαϊα και την Αιτωλοακαρνανία. Ευτυχώς δεν σημειώθηκαν ζημιές και τραυματισμοί.

Σύμφωνα και με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο ήταν επτά χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Πάτρας.

Οι σεισμολόγοι παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου και εμφανίζονται καθησυχαστικοί.

Ο χάρτης του σεισμού που ταρακούνησε Αχαϊα και Αιτωλοακαρνανία

Ο Ευθύμιος Λέκκας για τον σεισμό

«Δεν υπάρχει ιδιαίτερη ανησυχία. Εντάσσεται στη συνήθη δραστηριότητα της περιοχής», δήλωσε ο Καθηγητής Γεωλογίας Ευθύμιος Λέκκας, για τη σεισμική δόνηση που σημειώθηκε στις 8.23 το πρωί της Τρίτης και έγινε ιδιαιτέρως αισθητός στους κατοίκους των Πατρών και της ευρύτερης περιφέρειας.

Συμφωνα με τον κ. Λέκκα η δόνηση κατεγράφη με εστιακό βάθος 5χλμ, στα νότια του Αστικού ιστού της Πάτρας. «Απλά ανησύχησε τους κατοίκους λόγω της εγγύτητας στην πόλη», επισημαίνει ο Καθηγήτης, καταλήγοντας πως «το φαινόμενο παρακολουθείται».

Πληροφορίες: tempo24.gr – ΑΠΕ ΜΠΕ