Τρ. Απρ 30th, 2024

Άγιοι Θεόδωροι : Γαλάζιες και… μαύρες σημαίες

Κοινοποίηση ειδήσεων

Φαίνεται πως κάποιοι στην περιοχή θέλησαν να υψώσουν δίπλα στη γαλάζια σημαία της παραλίας των Αγίων Θεοδώρων τη μαύρη σημαία της μικροψυχίας, αν όχι της ξενοφοβίας και του ρατσισμού, 

ακυρώνοντας τη δυνατότητα μιας λογικής συζήτησης, που θα μπορούσε να αναζητήσει λύσεις που να ικανοποιούν τόσο την ανάγκη της φιλοξενίας προσφύγων όσο και τις ανησυχίες της τοπικής κοινωνίας.

Γιατί ορισμένες από τις ανησυχίες αυτές, αν απομονωθούν από το ξενοφοβικό τους πλαίσιο, θα μπορούσαν να είναι δικαιολογημένες.

Είναι αλήθεια πως μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας στέκεται σταθερά στο πλευρό των προσφύγων, δίπλα τους, και βάζει απέναντί της τις ρατσιστικές διακρίσεις.

Αλλά μπορεί να θεωρηθεί τελείως αβάσιμη η ανησυχία ορισμένων κατοίκων αλλά και δημοτικών συμβούλων, συμπεριλαμβανομένου και του Δημάρχου, όταν η απροκάλυπτη ξενοφοβία και εξακολουθεί να αποτελεί πολιτική επιλογή για μεγάλο μέρος του πολιτικού συστήματος και των μέσων ενημέρωσης;

Μπορεί να διασφαλίσει κανείς στους επιχειρηματίες των Αγίων Θεοδώρων ότι δεν θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν το ζήτημα επιχειρηματίες άλλων τουριστικών περιοχών, για να στρέψουν τον κόσμο προς τα δικά τους μέρη, όπως ανησυχούν;

Δυστυχώς όμως σε μια κοινωνία που τρώει τις σάρκες της δεν υπάρχει χώρος για αγάπη, αλληλεγγύη και ανθρωπισμό. Σε μια κοινωνία που κάποιοι προσπαθούν να εκμεταλλευθούν πολιτικά το ζήτημα για την άγρα ψήφων, μην περιμένεις να ανατείλει ο ήλιος!

Στη λογική “να ψοφήσει η κατσίκα¨του γείτονα , δυστυχώς δεν υπάρχει ελπίδα.Οταν παπάδες και θεολόγοι κρίνουν ανεπιθύμητους αυτούς τους ανθρώπους, τι άλλο να περιμένεις;; Οταν ο δάσκαλος δίνει τέτοια παραδείγματα, σε τι κοινωνία θα παραδώσει τα παιδιά; Σύνεση απαιτείται,λογική και ανοιχτή καρδιά. Αλλωστε εκεί δίπλα υπάρχουν μωρά παιδιά ! Μόνο για αυτά οι ρατσιστικές κορώνες θα έπρεπε να εκλείψουν αν θέλουμε και οι ίδιοι να λεγόμαστε  μανάδες και πατεράδες !

Ισως δικαιολογημένες οι ενστάσεις των κατοίκων, ίσως και των δημοτικών συμβούλων (ορισμένων) αλλά αξίζει να αναφερθεί πως οι πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο ξενοδοχείο ΗΛΙΟΧΑΡΗ , δεν έχουν δημιουργήσει κανένα απολύτως πρόβλημα. (μέχρι στιγμής τουλάχιστον)

http://www.loutrakiblog.gr