Τρ. Απρ 30th, 2024

Έναρξη νέας προπονητικής περιόδου από τον Α.Γ.Σ. Άπις Ζευγολατιού για Παγκράτιο – MMA

Κοινοποίηση ειδήσεων

Α.Γ.Σ. Άπις – Παγκράτιον: “Το απόλυτο ελληνικό μαχητικό άθλημα”

Έναρξη προπονήσεων : Τετάρτη 8 – 1 –  2019

Εγγραφές και Πληροφορίες :στα τηλ. 2741054323 – 6940813100

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες, το παγκράτιο εμφανίστηκε τον 7ο αι. π.Χ. και, σύμφωνα με τον ιστορικό Φιλόστρατο, παιζόταν την τελευταία ημέρα των αγώνων και χαρακτηριζόταν «των εν Ολυμπία το κάλλιστον»

To Τμήμα Παγκρατίου – mma. του Α.Γ.Σ. Άπις Ζευγολατίου, ανακοινώνει:

Έχουμε την τιμή να υπηρετούμε μία απ’ τις αλήθειες του ανθρώπινου πολιτισμού. Υπηρετούμε τη μητέρα όλων των πολεμικών τεχνών, την παγκόσμια μήτρα τους. Ένα οδοιπορικό που χάνεται στα βάθη της προϊστορίας. Με χτυπήματα παγκρατίου ο Ηρακλής πραγματοποιεί τους άθλους του. Συμπλοκή παγκρατίου περιγράφει ο Όμηρος στην Ιλιάδα του, μεταξύ Αίαντα και Οδυσσέα.

Την ιερότητα του αθλήματος ανακαλύπτουν όλοι οι παγκόσμιοι φιλόσοφοι. Ο Σωκράτης το υπηρετεί σαν αθλητής. Ο Πλάτων γίνεται Πυθειονίκης και Ισθμιονίκης στο παγκράτιο. Ο πατέρας των μαθηματικών και της πολιτειακής σκέψης, ο Πυθαγόρας, το επιβάλλει στους μαθητές του. Ο Φίλιππος ο Μακεδών το απαιτεί για το στρατό του. Όλοι οι χαρισματικοί ηγέτες της αρχαιότητας υιοθετούν το παγκράτιο εντυπωσιασμένοι από την υπέρβασή του. Κάτι πάνω από τα ανθρώπινα και πολύ κοντά στα θεϊκά.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες, το παγκράτιο εμφανίστηκε τον 7ο αι. π.Χ. και, σύμφωνα με τον ιστορικό Φιλόστρατο, παιζόταν την τελευταία ημέρα των αγώνων και χαρακτηριζόταν «των εν Ολυμπία το κάλλιστον».

Αισθανόμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι γιατί υπηρετούμε μια παγκόσμια, πανανθρώπινη αλήθεια: του δικαιώματος να υπερασπίζουμε την τιμή μας, την οικογένειά μας, τους φίλους μας και, τέλος, την πατρίδα μας. Αυτός ήταν ο λόγος που οι πολίτες γκρέμιζαν τα τείχη τους για να εισέλθει ο παγκρατιαστής, ο νικητής των Ολυμπιακών Αγώνων. Και τα τείχη τα γκρέμιζαν μόνο άμα είχαν παγκρατιστή νικητή, για κανένα άλλo άθλημα.

Eλάτε να γνωρίσετε το άθλημα του Παγκρατίου