Σα. Φεβ 24th, 2024

Ανασφάλιστοι χιλιάδες ασφαλισμένοι του ΕΦΚΑ – Το σύστημα παραμένει χωρίς ενημέρωση!

Κοινοποίηση ειδήσεων

Συνάντηση με τον διοικητή του ΕΦΚΑ Αθανάσιο Μπακαλέξη έχουν οι επικεφαλής του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών σε μια προσπάθεια εξεύρεσης λύσεων στα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά τα μέλη τους στις συναλλαγές με τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης.

Οι πρόεδροι των τριών επιστημονικών φορέων απέστειλαν επιστολή προς τον διοικητή του ΕΦΚΑ, με την οποία ζήτησαν συνάντηση για την άμεση επίλυση προβλημάτων που απορρέουν από τη νέα βάση υπολογισμού των εισφορών, τον συμψηφισμό εισφορών αλλά και φαινόμενα εμφάνισης ενήμερων ασφαλισμένων ως ανασφάλιστων στο σύστημα του ΕΦΚΑ.

Από την αρχή του χρόνου όταν κάποιος ασφαλισμένος χρειαστεί να επισκεφτεί συμβεβλημένο με τον φορέα ιατρείο ή δημόσιο νοσοκομείο, εμφανίζεται ως ανασφάλιστος από 1/1/2018.

Έχει δημιουργηθεί πρόβλημα στη λειτουργία του τομέα μηχανογράφησης του ΕΦΚΑ, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται οι ασφαλισμένοι και ασφαλιστικά ενήμεροι ως ανασφάλιστοι. Το πρόβλημα δεν έχει λυθεί ακόμη για χιλιάδες ασφαλισμένους.

Ως προσωρινή λύση από τους αρμόδιους στον ΕΦΚΑ, προτείνεται η θεώρηση των βιβλιαρίων στο ασφαλιστικό ταμείο στο οποίο ανήκουν.

fimotro.gr