Δε. Απρ 15th, 2024

Άρθρο του ΑΡΗ ΣΚΟΥΡΤΗ: ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΜΕ ΑΙΜΟΡΟΟΥΣΕΣ ΠΛΗΓΕΣ

Κοινοποίηση ειδήσεων

ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΜΕ ΑΙΜΟΡΟΟΥΣΕΣ ΠΛΗΓΕΣ- 

«Κυβερνάνεστίπροβλέπει»

ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ.

 Και ιδού, έφτασε η ορισθείσα ημερομηνία από την πρώτη μνημονιακή σύμβαση το 2010! Η έξοδος λέει!…

Ο πρωθυπουργός κ. Αλ. Τσίπρας από τη νήσο του πολυμήχανου Οδυσσέα, την Ιθάκη εκφώνησε το διάγγελμα για την έξοδο από τα μνημόνια, την Τρίτη 21 Αυγούστου 2018.

Αυτή η έξοδος από τα μνημόνια βρίσκει την Ελλάδα να θρηνεί τα θύματα, 96 συνανθρώπους μας, πάνω στα αποκαΐδια από το τραγικό ολοκαύτωμα στη Ν.Α. Αττική, στο ΜΑΤΙ.

Το λεγόμενο ΣΚΟΠΙΑΝΟ να είναι εν εξελίξει, τους Έλληνες στρατιωτικούς να έχουν επιτέλους αποφυλακιστεί από τις φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Ανδριανούπολη της Τουρκίας.

Και βέβαια οι συγκυβερνώντες να επαίρονται για την καθαρή έξοδο της χώρας από τις μνημονιακές συμβάσεις.

Και με έναν Ελληνικό λαό μέσα στη φτώχεια, την ανέχεια και την εξαθλίωση, να έχει ταχθεί σε δύο στρατόπεδα, τους πανηγυριτζήδες και τους αμφισβητίες.

Η ανακοίνωση από την Ιθάκη για την έξοδο, απ’ τη μια και απ’ την άλλη το 2010…

Από την προβλήτα και τις αρμενίζουσες βαρκούλες του Καστελόριζου το έαρ του 2010, στην Ιθάκη στο Κάστρο, μεσούντος ενός καυτού θάρρους!….

Με φόντο πάντα την απεραντοσύνη της θάλασσας. Από το Καστελόριζο στην Ιθάκη!

Ιδού η Οδύσσεια του Ελληνικού λαού!….

Οι συμβολισμοί προφανείς!

Ένας μνημονιακός κύκλος κλείνει λένε και ανοίγει ένας νέος;

Αναρωτιέμαι!

Πότε θα κλείσουμε τον αέναο κύκλο του Σίσυφου;

Πάντα έδινα σημασία στη σημειολογία! Στο διάγγελμα του Καστελόριζου, πίσω από τον τότε Έλληνα πρωθυπουργό, υπήρχε μια σημαδιακή εικόνα. Ήταν οι βάρκες που αρμένιζαν. Θέλοντας να πουν και να καθησυχάσουν ότι όλα κάπως έτσι θα μείνουν, τα ίδια σε μια χώρα όπου από εκείνη τη χρονική στιγμή όλα θα άλλαζαν…

Πέρασαν οκτώ ολόκληρα χρόνια! Ο Ελληνικός λαός πέρασε δια πυρός και σιδήρου τα πάνδεινα.

Βίωσε μια μνημονιακή εποχή!

Στη χώρα όλα αυτά τα χρόνια δεν κινούνται οι βαρκούλες του Καστελόριζου, αλλά οι τεκτονικές πλάκες μιας αυθύπαρκτης τραγικής κατάστασης!…

Και απ’ την άλλη η Ιθάκη! Η έξοδος απ’ τα μνημόνια και η πραγματική οικονομία!… Αυγουστιάτικες εξαγγελίες και καλοκαιριάτικα κλαρίνα και πανηγύρια.

Νέα μυθεύματα του πρωθυπουργού κ. Αλ. Τσίπρα!

Όνειρα θερινής νυκτός, κατά τον Ουιλ. Σαίξπηρ!…

Δεν βγαίνουμε από τα μνημόνια! Απλώς τους τελείωσαν τα μνημόνια!…

«Τα δικά σας πανηγύρια του Αυγούστου, οδηγούν σε ένα βαρύ χειμώνα!…» θα πει η Φώφη Γεννηματά!

Εδώ που έχουμε φθάσει, τα δανεικά τελείωσαν. Τώρα επιβάλλεται να παράξουμε πλούτο ως χώρα. Δεν γίνεται διαφορετικότερα. Δεν πάει άλλο! Όσο γρηγορότερα το αντιληφθούν οι συγκυβερνώντες και ενεργήσουν τόσο καλύτερο για όλους μας!

Ημπορούν όμως; Ιδού το μέγα ερώτημα!

Δυστυχώς εδώ που έχουμε φθάσει, εάν δεν υπάρξει ανάπτυξη θα γίνονται ολοένα μειώσεις μισθών και συντάξεων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Ανάπτυξη όχι μόνο στα λόγια και ανεργία στον κόσμο!…

Να λοιπόν η περίπτωση των κυβερνώντων, που θα τα άλλαζαν όλα!…

Τι σημαίνει όμως ανάπτυξη; Τούτο σημαίνει αύξηση του ΑΕΠ. Χρειάζεται επιθετική οικονομική πολιτική και όχι η αδιέξοδη πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς πυξίδα.

Απαιτείται νέο μείγμα πολιτικής. Πρέπει δηλαδή να έχουμε τέτοια ανάπτυξη που να τρέχει με 5% και να δανειζόμαστε με επιτόκιο της τάξεως του 4% και κάτω! Πρέπει έτσι να στηθούν γέφυρες, και όχι να υψώνονται τοίχοι!

Έχουμε αντιληφθεί τι ακριβώς έχει συμβεί;

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ  για άλλα πράγματα, με άλλοδιακύβευμαεψηφίσθει και άλλα πράγματα εφαρμόζει!… Εμείς θέλουμε μία Ελλάδα με ιδανικά και όχι με δανεικά!

Όπου, ομιλώντας για δανεικά να μνημονεύσουμε εδώ πως από τα 220 δις και βάλε που πήραμε μόνο τα 9 δις πήγαν στη πραγματική οικονομία. Τα υπόλοιπα πήγαν για να διασωθούν οι Γερμανικές και Γαλλικές τράπεζες.

Με 345 δις χρέος τώρα πια και με το κούρεμα του PSI, ο λογαριασμός δεν βγαίνει. Με τρεις δανειακές συμβάσεις-μνημόνια, λάθος ενωγμένα, θαρρείς και ήταν για άλλες χώρες προορισμένα, εσυντελέσθη το έγκλημα εις βάρος του Ελληνικού λαού.

Μπήκαμε στα μνημόνια με ένα ΑΕΠ 226 δις και με χρέος 330 δις και σήμερα το ΑΕΠ είναι 183 δις και το χρέος 345 δις.

Γίνεται σαφές πια πως η παράταση της λιτότητας, άμα τη εξόδω μας από τα προγράμματα όπως διατείνονται  οι κυβερνώντες, δεν οδηγεί στην ανάπτυξη και δείχνει τους δύο διαφορετικούς δρόμους που ακολούθησαν οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι. Έτσι έχουμε:

Οι ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ: Το αντίθετο της λιτότητας. Μετά την χρηματοπιστωτική κρίση του 2008 και την κατάρρευση της «LEMAN BRADERSS» και μπροστά στον κίνδυνο μιας ατελείωτης στρατιάς ανέργων, χρηματοδότησε αφειδώς τη χειμαζώμενη Αμερικάνικη βιομηχανία της.

Οι ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ: Τα θυσίασαν όλα για την αμφισβητούμενη νομισματική σταθερότητα, επιβάλλοντας δηλαδή αυστηρή και μόνο λιτότητα!

Το ίδιο ακριβώς εφαρμόζει και η κυβέρνηση με αποτέλεσμα να διαλύεται συνεχώς το κοινωνικό κράτος που θεμελίωσε το ΠΑΣΟΚ και ο Ανδρέας Παπανδρέου και εφαρμόζοντας άπασες τις επιταγές των «θεσμών» όπως τις ονομάτισε η σημερινή κυβέρνηση.

Διολισθαίνουμε φτωχοποιώντας την Ελληνική κοινωνία και τον κοινωνικό ιστό.

Δυστυχώς!

Κύκλωπες, Λαιστρυγόνες, «Οδύσσεια» Όμηρος και ποίηση.

Το σίκουελ της Οδύσσειας του νυν πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα!

Η Οδύσσεια τελείωσε, αλλά η περιπέτεια συνεχίζεται!!….

Η επόμενη μέρα θα είναι η δυσκολότερη, καθότι είναι τελείως διαφορετικό πράγμα η έξοδός μας από τα μνημόνια και εντελώς άλλο η έξοδος από την τραγικότητα της κρίσης!!!

————————————-

* Ο κ. ΑΡΗΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ είναι στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ.