Πα. Ιούν 21st, 2024

Μπαράζ προσλήψεων στο Δημόσιο τους επόμενους δύο μήνες-Δείτε αναλυτικά

Κοινοποίηση ειδήσεων

Αποτέλεσμα εικόνας για δημοσιο θεσεισ

Μπαράζ προσλήψεων θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα,όπως προανήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στην 83η ΔΕΘ. 

Ο ίδιος τόνισε ότι η κυβέρνηση προχωρά σε 3.000 προσλήψεις μόνιμου εξειδικευμένου προσωπικού, «ώστε μέσα στον επόμενο χρόνο να ενισχύσουμε και να μονιμοποιήσουμε το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι που αφορά δεκάδες χιλιάδες ηλικιωμένους και ΑμΕΑ». Παράλληλα, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, άλλες 4.500 προσλήψεις πρόκειται να πραγματοποιηθούν άμεσα και αφορούν εκπαιδευτικούς και εξειδικευμένο προσωπικό για την ενίσχυση της Ειδικής Αγωγής στα δημόσια σχολεία.

Όπως σημειώνουν σε δημοσίευμά τους τα «Τα Νέα Σαββατοκύριακο», ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος θα είναι δυο «καυτοί» μήνες, αφού αναμένεται η δημοσίευση μιας σειράς από προκηρύξεις που αφορούν χιλιάδες, κυρίως μόνιμες αλλά και εποχικές, προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ σε φορείς του Δημοσίου.

Ποιοι θα είναι αυτοί οι φορείς:

Στην τοπική αυτοδιοίκηση

Μετά τη μεγάλη προκήρυξη του ΑΣΕΠ 3Κ/2018 που αφορά 8.166 μόνιμες προσλήψεις σε ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων, με αριθμό – ρεκόρ αιτήσεων που ξεπέρασαν τις 128.850, το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να βγει και η συμπληρωτική σε αυτήν προκήρυξη για άλλες 757 μόνιμες προσλήψεις στους δήμους, θέσεις οι οποίες δεν πρόλαβαν να ενταχθούν στην αρχική προκήρυξη. Πρόκειται ιδίως για απασχόληση σε υπηρεσίες των δήμων, όπως είναι ο τομέας της καθαριότητας, αλλά σε δημοτικές επιχειρήσεις, όπως είναι οι ΔΕΥΑ. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η πλειονότητα των θέσεων θα είναι για υποψήφιους Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης. Το υπουργείο εξετάζει, σύμφωνα με πηγές, την αύξηση των θέσεων, έπειτα από αιτήματα δήμων για κάλυψη των κενών στις υπηρεσίες, σημειώνει το δημοσίευμα.

Παράλληλα, τις επόμενες εβδομάδες -πιθανότατα έως το τέλος του μήνα – αναμένεται και η έκδοση της προκήρυξης για την πρόσληψη 118 μόνιμων υπαλλήλων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ Βαθμού. Το συγκεκριμένο τακτικό προσωπικό πρόκειται να απασχοληθεί ως επί το πλείστον σε νησιώτικους και ορεινούς δήμους, οι οποίοι, εξαιτίας της γεωγραφικής τους θέσης και της γεωμορφολογίας τους, αντιμετωπίζουν και τις περισσότερες δυσκολίες από ελλείψεις προσωπικού. Όπως όλα δείχνουν, οι προκηρυσσόμενες θέσεις θα είναι Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής αλλά και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στην ΕΡΤ

Πριν από λίγες ημέρες το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ ψήφισε την πρόσληψη 206 ατόμων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, απόφαση που περιμένει την έγκριση από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, για να βγει η προκήρυξη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλειονότητα των θέσεων αφορά τεχνικές ειδικότητες, όπως είναι για παράδειγμα οι εικονολήπτες, όπου παρατηρούνται ελλείψεις, κυρίως λόγω συνταξιοδοτήσεων που έρχονται την επόμενη εβδομάδα.

Θέσεις στη Βουλή

Προσλήψεις – μέσω ΑΣΕΠ – δρομολογεί η Βουλή για την πλήρωση 17 μόνιμων θέσεων προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων. Για το θέμα έχει ενημερωθεί ήδη από τον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση η Διάσκεψη των Προέδρων και η σχετική διαδικασία προχωρεί κανονικά. Οι 17 μόνιμες θέσεις αναλογούν στο μέτρο 1 προς 4 από τότε που εφαρμόστηκε για τις προσλήψεις στο Δημόσιο, ενώ το ίδιο διάστημα έχουν αποχωρήσει 70 περίπου μόνιμοι υπάλληλοι της Βουλής. Μάλιστα κατά τον Νίκο Βούτση υπολογίζονται συνολικά περί τις 300 οι κενές θέσεις στη Βουλή. Είναι οι πρώτες προσλήψεις μονίμου προσωπικού που γίνονται μέσω ΑΣΕΠ στη Βουλή και αφορούν τους κλάδους επιμελητών, προσωπικού καθαριότητας, δακτυλογράφων και στενογράφων, καθώς και Πληροφορικής. Οσον αφορά τους συμβασιούχους, ο Νίκος Βούτσης δεσμεύθηκε ότι θα παραμείνουν στις θέσεις τους.

Πιθανότερα μέσα στον Οκτώβριο θα τρέξουν προκηρύξεις που αφορούν συνολικά περίπου 610 προσλήψεις σε διάφορους φορείς, όπως είναι ο ΟΑΣΑ – οι πληροφορίες κάνουν λόγο για 120 θέσεις ελεγκτών -, περισσότερες από 400 προσλήψεις στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας καθώς και περίπου 80 θέσεις στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.

Προκηρύξεις που ήδη «τρέχουν» ή πρόκειται να «τρέξουν» στο άμεσο μέλλον αφορούν επίσης, 1.835 θέσεις στο υπουργείο Δικαιοσύνης, 1.216 στο υπουργείο Πολιτισμού, 1.400 στο υπουργείο Οικονομικών – ΑΑΔΕ, 23.000 στην Παιδεία, 1.900 στην Υγεία καθώς και 2.000 στον Ελληνικό Στρατό.